Om persoonlijk contact voor iedereen mogelijk te maken bieden wij een nieuwe service aan voor onze klanten, namelijk videobellen met uw zaakbehandelaar bij Flanderijn. Klik hier voor meer informatie.

Ik wil bezwaar maken tegen een beslaglegging

U heeft van één van onze gerechtsdeurwaarders een exploot ontvangen waarin wordt aangegeven dat er een beslaglegging zal plaatsvinden. Dit wordt ook wel een derdenbeslag genoemd. U bent het niet eens met de beslaglegging.  Op deze pagina leest u hoe u bezwaar kunt maken.

Hoe maak ik bezwaar?
Afhankelijk van de situatie kan er misschien iets aan het beslag worden gedaan. Dit kan in de vorm van verzet, hoger beroep of een zogenaamd executiegeschil. Aan deze rechtsmiddelen zijn termijnen gebonden. Wij adviseren u daarom zo snel mogelijk juridisch advies in te winnen bij bijvoorbeeld Het Juridisch Loket, een advocaat of gerechtsdeurwaarder.

Beslagvrije voet
Heeft één van onze gerechtsdeurwaarders beslag gelegd op uw salaris of uitkering? Dan is hij verplicht om rekening te houden met een beslagvrije voet. Controleer of de juiste beslagvrije voet is berekend en pas deze zo nodig aan.

Controle

Heeft u twijfels over de berekening van de beslagvrije voet? U kunt via de rekenmodule van de KBvG zelf uw beslagvrije voet berekenen.

Ga naar rekenmodule

Herberekening

Wilt u de beslagvrije voet opnieuw door ons laten uitrekenen? Vul dan het formulier Verklaring beslagvrije voet in en stuur dat naar ons op.

Herberekenen beslagvrije voet

Direct betalen

Bent u het eens met de vordering? Betaal de openstaande schuld dan zo snel mogelijk via iDEAL.

Betaal via iDEAL
Meer weten?

Wilt u meer informatie? Bekijk de mogelijkheden waarop u contact kunt opnemen met ons.

Naar contact