Om persoonlijk contact voor iedereen mogelijk te maken bieden wij een nieuwe service aan voor onze klanten, namelijk videobellen met uw zaakbehandelaar bij Flanderijn. Klik hier voor meer informatie.

Dagvaarding

Heeft u een dagvaarding ontvangen na 6 april 2020? Vanwege de corona-crisis heeft u bij de dagvaarding een brief van de Rechtspraak ontvangen. Lees hieronder wat u kunt doen.

Welke mogelijkheden heb ik?

Bent u het eens met wat er in de dagvaarding staat? 
Betaalt u dan het openstaande bedrag zo snel mogelijk aan ons. Het totale bedrag moet uiterlijk 3 dagen voor de zittingsdatum door ons zijn ontvangen. De zittingsdatum is datum van de zitting die in de dagvaarding staat.

Lukt het u niet om het bedrag in één keer te betalen?
Neem dan telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden van een afbetalingsregeling te bespreken.

Bent u het niet eens met wat er in de dagvaarding staat?
Neem dan ook telefonisch contact met ons op. Samen kijken we of er een oplossing is.

Komen we er samen niet uit?
Schrijf of e-mail de rechtbank dan waarom u het niet eens bent met wat er in de dagvaarding staat. Uw brief (in tweevoud) of e-mail (met bewijsstukken) moet uiterlijk op de zittingsdatum bij de rechtbank binnen zijn. Het adres staat in de dagvaarding. Als u mondeling wil reageren, belt u dan naar de rechtbank. Het e-mailadres en het telefoonnummer van de rechtbank vindt u in de brief van de Rechtspraak.

Ontvangt de Rechtbank geen reactie?
Als de rechtbank op de zittingsdatum niets van u heeft gehoord, dan gaat de Rechtbank ervan uit dat u niet wilt reageren op wat er in de dagvaarding staat. De rechtbank doet dan uitspraak.

Direct betalen

Bent u het eens met de vordering? Betaal de openstaande schuld dan zo snel mogelijk via iDEAL.

Betaal via iDEAL
Meer weten?

Wilt u meer informatie? Bekijk de mogelijkheden waarop u contact kunt opnemen met ons.

Naar contact