Om persoonlijk contact voor iedereen mogelijk te maken bieden wij een nieuwe service aan voor onze klanten, namelijk videobellen met uw zaakbehandelaar bij Flanderijn. Klik hier voor meer informatie.

Energieafsluiting

Bij het afsluiten van energie wordt ervoor gezorgd dat u niet meer onrechtmatig energie afneemt.

Waarom wordt de energie afgesloten?
Aan deze afsluiting is al heel wat vooraf gegaan. De energieleverancier heeft een aantal herinneringen aan u gestuurd. U bent door ons of iemand anders gevraagd te betalen of uw verplichtingen na te komen. Helaas is de kwestie niet opgelost. De rechter heeft de energieleverancier toestemming gegeven de energie af te sluiten en heeft u veroordeeld tot betaling van de gevorderde bedragen. Ondanks de betekening van het vonnis heeft u niet voldaan aan de inhoud van het vonnis.

Wat gebeurt er bij een energieafsluiting?
Medewerkers van het energiebedrijf sluiten in aanwezigheid van een gerechtsdeurwaarder de energie af en verwijderen de meters. Indien nodig worden ook de energiestanden opgenomen zodat duidelijk wordt hoeveel u heeft verbruikt. Na de afsluiting ontvangt u een eindafrekening en een overzicht van uw totale schuld. Bij de energieafsluiting kan de gerechtsdeurwaarder ook beslag leggen op uw inboedel.

Welke mogelijkheden heb ik?

Laat vrijwillig de energie afsluiten
U ontvangt altijd vooraf bericht wanneer wij de energie komen afsluiten. Wanneer u niet thuis bent, dan betreden wij de woning met aanwezigheid van politie. U kunt dit voorkomen door thuis te zijn of vooraf vrijwillig de energie te laten afsluiten. Neem hierover met ons contact op.

Betaal de openstaande schuld
Misschien kunt u de energieafsluiting nog voorkomen door de openstaande schuld te betalen of een regeling te treffen. Het is echter niet zeker of de energieleverancier bereid is om de energie niet af te sluiten. Soms is het ook nodig dat u een nieuwe overeenkomst sluit. Neem hierover met ons contact op.

Hulp

Wanneer u financiële problemen heeft waar u zelf niet meer uit kunt komen, is het verstandig hiervoor hulp te zoeken. Klik hier voor meer informatie.

Direct betalen

Bent u het eens met de vordering? Betaal de openstaande schuld dan zo snel mogelijk via iDEAL.

Betaal via iDEAL
Meer weten?

Wilt u meer informatie? Bekijk de mogelijkheden waarop u contact kunt opnemen met ons.

Naar contact