Direct naar de content Direct naar de footer

IK BEN 18 GEWORDEN, EN NU?

Word je dit jaar 18? Dan moet je je eigen zorgverzekering afsluiten en premie betalen.

De (wettelijke) premieplicht gaat in op de 1e dag van de maand die volgt op de maand waarin je 18 wordt. Binnen een maand na je 18e verjaardag moet je dus een zorgverzekering hebben afgesloten. Wanneer je dit niet doet, dan loop je het risico een boete te krijgen van het CAK (Centraal Administratie Kantoor).

Korting voor studenten en jongeren

Veel aanbieders van zorgverzekeringen bieden zorgverzekeringen aan de voordelig zijn voor studenten en jongeren. Op het internet vind je hier veel informatie over, bijvoorbeeld op de website van Studentenverzekeringen. Door te kiezen voor zo’n optie, kan je maandelijks veel geld besparen op de premie!

Heb je een zorgverzekering afgesloten?

Vraag dan ook meteen zorgtoeslag aan! Doe dat uiterlijk op de 1e van de maand waarin je 18 wordt, zodat je op tijd je geld krijgt.

Hulp nodig bij het kiezen?

Er is een handig stappen plan, hiermee vergelijk en kies je eenvoudig de beste zorgverzekering!

Lees meer

Je moet je zorgverzekering én zorgtoeslag zélf op tijd aanvragen

Zorgtoeslag

Vanaf je 18e kan je ook in aanmerking komen voor Zorgtoeslag. Een zorgverzekering is niet goedkoop. Daarom is er Zorgtoeslag: een bijdrage van de overheid in de maandelijkse premie voor je zorgverzekering.

Zorgtoeslag krijg je vanaf de maand nadat je 18 bent geworden. Dat is dezelfde maand waarin je voor het eerst de premie voor je zorgverzekering moet gaan betalen. Kijk of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag op de website van de Belastingdienst.

Neem direct contact met ons op via WhatsApp. We kunnen u beter helpen als u direct het dossiernummer in uw bericht zet.

Start WhatsApp gesprek