Direct naar de content Direct naar de footer

Minnelijke incasso

Ons doel? Een betalingsachterstand van uw klant omzetten in een betaling. Om dat te bereiken, kiezen we voor een unieke methode gebaseerd op het verkrijgen van vertrouwen en het voorkomen van onnodige kosten.

Flanderijn neemt uw zaak in behandeling en zet zich in voor een geslaagde incasso. Dit doen we in drie stappen.

 1. We benaderen de schuldenaar (schriftelijk en telefonisch en waar nodig persoonlijk). Onze uitgangspunten hierbij zijn respect voor uw klant zodat de relatie tussen u en uw klant onaangetast blijft.
   
 2. We berekenen incassokosten aan de schuldenaar, evenals de wettelijke rente (over de hoofdsom).
  a. Voor consumenten rekenen we de wettelijk vastgestelde incassokosten.
  b. Voor zakelijke vorderingen gelden de afspraken zoals u die heeft vastgelegd in uw algemene voorwaarden. Heeft u geen specifieke afspraken gemaakt? Dan geldt de wettelijke regeling.
   
 3. We sturen u een eindafrekening wanneer wij erin slagen de vordering in de minnelijke fase te incasseren of adviseren u over het vervolg. Zodra wij in deze minnelijke fase het bedrag van de schuldenaar hebben ontvangen, maken wij de hoofdsom aan u over, evenals het bedrag aan ontvangen rente.

Betaalt uw klant niet? Dan is Flanderijn ook de gerechtsdeurwaarder die u verder helpt.

Wilt u een incasso starten?

Via onze incassotools kunt u vorderingen snel en efficiënt online uit handen geven. Wanneer u als opdrachtgever bij ons geregistreerd staat en gebruik wilt maken van de online incassotool dan kunt u deze hier aanvragen. Een medewerker van Flanderijn neemt contact met u op om uw gegevens te verifiëren en de werkwijze te bespreken.  Bent u nog geen opdrachtgever van Flanderijn? Vul dan het formulier in op deze pagina. Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.
 

Ga naar incassotools

Incassokosten

Wat zijn incassokosten? En hoe worden deze kosten berekend? Bekijk onze pagina over incassokosten en kom erachter wat de wettelijk vastgelegde incassokosten zijn.

Meer over incassokosten

​​​​​​​Bereken de incassokosten

Wat is het maximumbedrag dat u aan buitengerechtelijke incassokosten mag rekenen? Gebruik onze incassocalculator en kom er direct achter wat u in de sommatie kunt vermelden.

Gebruik de incassocalculator

Top 3 veelgestelde vragen

De minnelijke incassoprocedure is een traject waarin wij uw klant schriftelijk, telefonisch en waar nodig met een persoonlijk bezoek benaderen. De vordering wordt verhoogd met buitengerechtelijke incassokosten. Deze kosten dekken de kosten die een ondernemer of incassobureau maakt om de schuld te innen. Doelstelling van minnelijke incasso is de betaling van uw vordering, of ineens, of via een betalingsregeling zonder onnodige kosten. Meer weten? Kijk op onze Minnelijke Incasso pagina voor alle info.

B2C
Dit hangt af van de openstaande rekening.  Voor consumenten rekenen we in de wet vastgestelde incassokosten. Incassokosten bestaan uit een percentage van de rekening. Hoe hoger de rekening, hoe lager het percentage. Bekijk staffel.

B2B
Voor zakelijke vorderingen gelden de afspraken zoals u die heeft vastgelegd in uw algemene voorwaarden. Heeft u geen specifieke afspraken gemaakt? Dan geldt de wettelijke regeling.

Pre-Incasso wordt veelal ingezet voordat de middelijke incasso wordt gestart. Met pre-incasso geeft u uw klant nog eenmaal de mogelijkheid de vordering te voldoen zonder extra incassokosten. De focus ligt op behoud van de klantrelatie. Flanderijn biedt als enige deurwaarder het gratis  Pre-Incasso pakket aan. Meer weten? Kijk op onze Pre-Incasso pagina voor alle info. 

Als uw klant nog steeds niet betaalt na de minnelijke incasso, volgt vaak een gerechtelijke incassoprocedure. Deze  gerechtelijke fase begint met het opstellen en uitbrengen van een dagvaarding door de gerechtsdeurwaarder. In deze procedure verzoekt de gerechtsdeurwaarder de rechter om uw klant tot betaling van de vordering te veroordelen. Met de uitspraak kan betaling worden afgedwongen,  bijvoorbeeld door beslaglegging op het inkomen of andere vermogensbestanddelen. Kijk voor meer info over de Gerechtelijke Incasso op onze nieuwe infopagina en plan een gratis adviesgesprek met één van onze experts.

Incassokosten berekenen

* Verplichte velden