In maart 2020 stonden de kranten er bol van. Er zou op korte termijn een golf van betalingsachterstanden ontstaan die haar weerga niet zou kennen. Inmiddels zijn we vier kwartalen verder en blijkt dat de instroom aan incassodossiers ieder kwartaal sinds de lockdown aan het teruglopen is én dat incassodossiers zelfs afnemen in doorlooptijd.

We kunnen sinds kwartaal 1 van 2021 ook voorzichtig een nieuwe groep klanten met betalingsachterstanden herkennen; ZZP-ers boven de 50 jaar en jongeren/studenten. 

Waar zou dit mee te maken kunnen hebben?
Het is kenmerkend voor de situatie waarin we zitten. Wanneer een recessie verwacht wordt, sparen mensen meer en geven ze minder geld uit. Daar komt bij dat het zelfs moeilijker was om geld uit te geven, omdat we natuurlijk in een wereldwijde lockdown verkeren. Het spaartegoed is enorm toegenomen in 2020 en Q1 2021.

ZZP-ers 50+ en jongeren/studenten
Steeds meer bedrijven ondernemen actie richting deze specifieke groep. Zij vragen ons om telefonisch contact op te nemen met deze klanten en of een betalingsregeling af te stemmen, of een warme doorverwijzing te realiseren naar schuldhulpverlening.

Het duurzaam oplossen van betalingsachterstanden is een win-win situatie voor klanten en opdrachtgevers van Flanderijn. Want wat betekent het voor u als opdrachtgever (schuldeiser) als klanten niet meer terugkeren in betalingsachterstand? Wat bespaart u dat aan kosten in uw eigen debiteurenproces en wat levert u een verlaging van de DSO op? Wilt u weten hoe wij dit doen? Laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden. Flanderijn levert oplossingsgerichte en duurzame minnelijke- en gerechtelijke incassoprocessen.

Meer weten over onze incassoprocessen? Bekijk het hier.

Meer over onze incassodiensten