Amstel Gold 2022 een groot succes!

Zonder twijfel is de Amstel Gold Race toerversie het meest populaire fietsevenement van Nederland. Ieder jaar doen rond de 15.000 recreatieve fietsers mee, die het geluk hebben gehad een startbewijs te bemachtigen.

Ook Flanderijn was dit jaar van de partij! En zo hebben wij zaterdag 9 april met een groep Flanderijn collega’s samen met een aantal enthousiaste relaties de Amstel Gold Toerversie gereden.

Een bijzonder evenement
De Amstel Gold Race Toerversie is een bijzondere ervaring. En dat begint al bij het afhalen van de kaarten. Onder het genot van een kop koffie hebben we kunnen bijpraten met relaties uit het gehele land. Kledingadviezen en weersvoorspellingen werden uitgewisseld. Daarnaast ook veel tips ter voorkoming van spierpijn en koude handen.

Flanderijn team uitstekend voorbereid
Voor het eerst dit jaar was er geen enkele afmelding! En alle deelnemers van het Flanderijn team hadden zich zonder uitzondering uitstekend voorbereid! Van een uurtje gefietst tot 2.000 kilometer in de benen en alles er tussenin. Heel mooi en goed om te zien dat iedereen zo had uitgekeken naar dit sportieve topevenement!

Enthousiast van start!
Zaterdagochtend was het dan zover en we gingen enthousiast van start. Klaar voor onze tocht!

Na een kilometer of 6 voelden we het eerste spatje regen en zelfs wat hagelstenen.Geen fijne combinatie maar de prachtige route door het Limburgse land maakt veel goed. Eenmaal aangekomen op Geulhemmerberg hadden we een prachtig zicht op Maastricht. De route kent vele uitdagingen maar iedere beklimming wordt door de vele fans met gejuich begroet. En ondanks dat we als Flanderijn team een sportieve tijd neer willen zetten mocht ook dit jaar onze  jaarlijkse koffie/vlaaistop bij Brasserie de Kleine Koning in Schin op Geul niet ontbreken.

Na deze welkome stop verder over de Sibbe richting Cauberg. Op de Cauberg werd het Flanderijn team begroet door een grote menigte toeschouwers die ons luidkeels aanmoedigden. Na de Cauberg nog een paar kilometer naar de finish om daarna deze dag gezellig af te sluiten in het feestdorp van Amstel Gold. Hier werd ook een mooi aandenken aan de Amstel Gold Toerversie 2022 uitgereikt.

Wij kijken terug op een fantastisch evenement en kijken uit naar de Amstel Gold Toerversie 2023. Lijkt het u ook leuk om samen met Flanderijn aan dit geweldige evenement deel te nemen? Kijk dan op

Toerversie - Amstel voor alle info.