Flanderijn waarschuwt voor misleidende phishing mails die oneigenlijk uit naam van Flanderijn zijn verzonden en waarin consumenten verzocht wordt een openstaande vordering (die niet bestaat) te betalen. 

Vanaf 23 juli 2019 ontvangen wij meldingen van valse e-mails met als onderwerp ‘Betaal DIRECT uw openstaande schuld en voorkom een beslag op uw inboedel!’. Er wordt verzocht een betaling van € 277,54 over te maken naar LT463510001407053109 ten name van Geert Deurwaarder. De afzender is flanderijn-incasso@outlook.com. Deze e-mails zijn niet van ons afkomstig. U kunt deze e-mail(s) verwijderen. 

Bekijk hieronder de phishingmail die is verstuurd.

Einde phishingmail.

Controleer altijd het IBAN-nummer
Phishing e-mails komen helaas steeds vaker voor. Een phishing e-mail is een valse e-mail die niet door Flanderijn is verstuurd, maar door criminelen. In deze e-mails wordt vaak verzocht om een bedrag over te maken naar een rekeningnummer. Wij verzoeken u om altijd het IBAN-nummer te controleren alvorens u een bedrag overmaakt naar Flanderijn. Bent u toch het slachtoffer geworden van een valse e-mail? Doe dan direct aangifte bij de politie en licht vervolgens uw bank in. Uw bank kan het verzoek doen voor terugbetaling.

Bekijk Flanderijn IBAN-nummers