Een aantal weken geleden was Gerrit van Eck, Directeur Financiën bij Flanderijn, te gast in de ondernemersvlog regio Rijnmond van BEE-ideas.


In deze vlog werd Gerrit geïnterviewd over sociaal ondernemen binnen Flanderijn. Ook Aldo Lufting van Openpeople was te gast in de vlog. Dit is een organisatie die diverse IT-functies levert en waar Flanderijn een partnership mee heeft.

Via Openpeople is Flanderijn vorig jaar in contact gekomen met BEE-ideas. BEE-Ideas is een stichting die zich inzet voor mensen die om uiteenlopende redenen moeilijk aan het werk komen op het gebied van ICT. Kandidaten worden begeleid middels een opleidingstraject (met dank aan OpenPeople) en er wordt gezocht naar projecten waar de kandidaten aan de slag kunnen. Het initiatief van BEE-Ideas sluit mooi aan bij de waarden van Flanderijn. 

Flanderijn en sociaal ondernemen

Gerrit vertelt over een project dat is uitgerold om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij elkaar te brengen. In het project werd gekeken of er plek was voor deze mensen zodat ze aan de slag konden en groeien. Gerrit blikt terug op een mooi traject en een het heeft gediend als een waardevol iets voor de deelnemers. Er is een mooi product opgeleverd en de deelnemers hebben een mooie ontwikkeling doorgemaakt.

Bekijk de vlog!

De vlog is inmiddels gepubliceerd en kunt u hier bekijken.

Ondernemersvlog bekijken