Flanderijn beschikt sinds 2018 over de certificering voor ISO 27001.

Dit is de wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging en beschrijft hoe een organisatie procesmatig met het beveiligen van informatie omgaat, met als doel om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van de informatie te borgen. Een certificaat is drie jaar geldig, waarbij jaarlijks een periodieke audit (controle) plaatsvindt.

Omdat we dit jaar zijn overgestapt naar een nieuwe certificerende instelling heeft er in juli 2021 een zogenaamde initiële audit plaatsgevonden. De externe auditors hebben daarbij vijf kantoren van Flanderijn bezocht en gesprekken gevoerd met tientallen collega’s.

Behoudens enkele opmerkingen zijn er geen afwijkingen geconstateerd en hebben de auditors ons gemeld dat we binnenkort het certificaat mogen verwachten. Heel goed nieuws dus, dat ook onderstreept dat we onze informatiebeveiliging goed op orde hebben. De collega’s binnen Flanderijn zijn zich goed bewust van de risico’s op het gebied van informatiebeveiliging en hoe die risico’s beperkt kunnen worden.