U heeft een dienst of product geleverd aan uw klant en uw klant betaalt niet. Zelfs na meerdere herinneringen en telefoontjes blijft de betaling uit. U vraagt zich af wat u nog meer kunt doen zoals het inschakelen van een incassobureau. Het kiezen van een geschikte incassopartner is geen gemakkelijke klus. In deze blog vertellen we waar u op moet letten bij uw keuze van de juiste incassopartner.


Checklist: hoe kies ik mijn incassopartner?

Het is belangrijk dat uw incassopartner u helpt de onbetaalde facturen snel te innen. Maar er zijn nog meer criteria welke van belang zijn. Om u te helpen bij uw keuze hebben wij een uitgebreide checklist samengesteld.
 

  • Transparante kosten

Het is van belang dat een incassopartner inzichtelijk maakt hoeveel kosten ze in rekening brengen bij uw debiteur. Door prijsafspraken te maken in het contract, is er altijd transparantie over de kosten.
 

  • Incassobureau en gerechtsdeurwaarder onder één dak

Incassobureaus innen openstaande vorderingen, zonder tussenkomst van een rechter, in opdracht van schuldeisers. Dit gebeurt in het buitengerechtelijke incassotraject. Als de betaling uitblijft heeft een incassobureau geen verdere bevoegdheden om de openstaande factuur toch te innen. Gerechtsdeurwaarders mogen deze ambtelijke werkzaamheden (ambtshandelingen) wel verrichten. Zij kunnen alle stappen in een procedure bij de rechtbank zelf nemen. Ook kunnen zij zelf beslag leggen bij uw debiteuren en hoeven zij hier geen anderen voor in te schakelen. De keuze voor een gerechtsdeurwaarder kan u in een aantal gevallen tijd en geld besparen.
 

  • Juridisch advies

Incasso heeft betrekking op het incasseren van onbetwiste vorderingen. Dit zijn schulden waartegen geen verweer wordt gevoerd. Bij schulden die inhoudelijk worden betwist is juridische kennis van essentieel belang. Wanneer een incassopartner juridische kennis in huis heeft biedt dit niet alleen gemak, maar ook dat de overdracht van het dossier snel en secuur verloopt.
 

  • Landelijke dekking

Heeft u debiteuren verspreid door Nederland? Veel incassobureaus werken uitsluitend lokaal. Een landelijke dekking zorgt ervoor dat u slechts één incassopartner nodig heeft die door heel het land voor u vorderingen int.
 

  • Klanttevredenheidscijfers

Worden de ervaringen van klanten van schuldeisers waarmee het incassobureau werkt verzameld middels klanttevredenheidsonderzoeken? Deze resultaten laten zien hoe klanten de benadering van een incassobureau ervaren. Dit schept een 360 graden klantbeeld. Het behouden van uw klantrelatie hoort te alle tijde centraal te staan.
 

  • Datagestuurd werken

Heeft het incassobureau een datawarehouse waar zij gegevens verzamelen om het incassoproces te bevorderen? Een datagedreven aanpak biedt namelijk voor u als opdrachtgever grote voordelen. Hoe relevanter en accurater deze informatie is, des te beter zij analyses kunnen maken van gedragsvoorspellingen van uw klanten. Op basis van deze voorspellingen kan er veelal sneller tot een betalingsoplossing gekomen worden. In onze nieuwe brochure Datagedreven Incasseren, vindt u meer informatie. 

 

  • Maatschappelijk verantwoord incasseren

Staat maatschappelijk verantwoord incasseren hoog op de agenda binnen het incassobureau? Dan kunt u ervan op aan dat de aanpak van de incassopartij aansluit bij uw missie en visie om zoveel mogelijk minnelijke oplossingen te zoeken. 

Deze sociale benadering staat ook centraal in de aanpak van Flanderijn. Opdrachtgevers waarderen onze verantwoorde wijze van incasseren en de samenwerking die wij zoeken binnen de keten. Een benadering die u ook terugziet in onze nieuwe campagne Tot hier. En nu verder. Een campagne waarin we niet alleen tot samenwerking oproepen maar ook inspirerende verhalen uit ons werkveld delen. 

Benieuwd wat Flanderijn voor u kan betekenen of heeft u een specifieke vraag over de campagne? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

Met meer dan 1.5 miljoen klanten in ons systeem is de kans groot dat wij uw debiteur al kennen. Dit helpt ons in het voorspellen van de verhaalbaarheid van uw vordering.

Ontdek onze diensten