Koningsdag 2023 

Vandaag viert de Koning samen met zijn familie zijn verjaardag en 10e jaar koningschap in het prachtige Rotterdam. De koninklijke familie zal een stadstour maken door Rotterdam. Met ons hoofdkantoor in Rotterdam staan wij graag stil bij deze bijzondere dag die start met een koninklijke wandeling op het Afikaanderplein en eindigt met een groots feest op de Binnenrotte.

Koninklijke wandeling start op Afrikaanderplein

De route begint om 11:00 uur ter hoogte van het Afrikaanderplein. Op deze plek wordt het Koninklijk gezelschap op feestelijke wijze ontvangen door een gelegenheidskoor, burgemeester Ahmed Aboutaleb en Commissaris van de Koning Jaap Smit. Vervolgens lopen zij over de Pretorialaan naar Maashaven en daar stapt de familie op een watertaxi.

Van Zuid naar het centrum

De watertaxi vaart met het koninklijke bezoek aan boord langs het ss Rotterdam, Hotel New York en daarna onder de Erasmusbrug door naar de Leuvehaven. Daar vervolgt de route te voet vanaf Plein 1940 over de Blaak richting de Markthal. Om 13:00 uur eindigt de tour op de Binnenrotte met een groots feest.

Flanderijn trotse Rotterdamse onderneming

Als van oorsprong Rotterdamse organisatie zijn wij trots dat de wandelroute Rotterdam van haar veelzijdigste kant laat zien. Zo worden door de Koning op Koningsdag verschillende wijken bezocht, die ieder een heel divers karakter kennen. Wijken waar ook Flanderijn zich dagelijks inzet om klanten met betalingsachterstanden ondersteuning te bieden. Hiervoor werken we met tal van organisaties samen.

Samenwerkingsverbanden in Rotterdam

Zo is Flanderijn betrokken bij verschillende maatschappelijke organisaties. Dat is immers van groot belang bij het oplossen van schuldsituaties. Hieronder lichten wij een aantal van onze samenwerkingen in de regio verder toe. 

De NVVK
Flanderijn heeft een convenant met de NVVK afgesloten omtrent minnelijke schuldhulpverlening. Het belangrijkste doel is het verder optimaliseren van de samenwerking met de NVVK -leden (gemeenten, schuldhulporganisaties en bewindvoerders)  en om onnodige kosten en vertraging  te voorkomen. Recent hebben we onze samenwerking verder verstevigd met een aanvullend convenant op het gebied van bestaande schuldregelingen.

Gemeente Rotterdam
Samenwerking met  de verschillende gemeenten is noodzakelijk om de schuldenproblematiek beheersbaar te houden. Een thema dat ook centraal staat in onze campagne 'Tot hier. En nu verder'. Zo is Flanderijn onlangs een pilot gestart welke als doelstelling heeft om op schaalbare wijze schulden duurzaam op te lossen. Hiervoor hebben we een integrale samenwerking tot stand gebracht tussen de gemeente Rotterdam en 5 grote opdrachtgevers.

Stichting Ondernemersklankbord
Wanneer een ondernemer in financieel zwaar weer belandt, staat deze er vaak alleen voor. Voor deze groep ondernemers die extra ondersteuning kan gebruiken heeft Flanderijn de samenwerking gezocht met stichting Ondernemersklankbord (OKB) in de regio Rotterdam. Deze samenwerking maakt het mogelijk om ook voor ondernemers met een (complexe) financiële hulpvraag, maatwerkoplossingen te kunnen bieden.

Benieuwd naar onze overige samenwerkingen? Ontdek ze hier.

Campagne ‘Tot hier. En nu verder.’

Eind 2022 lanceerde Flanderijn de campagne 'Tot hier. En nu verder'. Met onze campagne delen we onze visie dat het voorkomen en oplossen van betalingsachterstanden een gezamenlijke verantwoordelijkheid moet zijn. Daarbij spelen niet alleen de klanten met een betalingsachterstand, maar ook schuldeisers, gerechtsdeurwaarders, hulpverleners, werkgevers, politiek en maatschappelijke organisaties een rol. Middels inspirerende verhalen laten we zien hoe onze visie en samenwerking tot positieve resultaten kan leiden. Zo proberen we een bijdrage te leveren aan het beheersbaar houden van de schuldenproblematiek.

Ontdek onze campagne