Afgelopen november heeft Flanderijn zich als eerste gerechtsdeurwaarder gecertificeerd voor de SRCM-norm (de norm voor Social & Responsible Credit Management). Om de certificering te bekrachtigen heeft Flanderijn vorige week samen met Aqturion (initiatiefnemer van Stichting SRCM) de eerste boom geplant.

SRCM-bos
Het (nu nog bescheiden) ‘SRCM-bos’ bevindt zich op Landgoed Sandenburg. Het bos staat symbool voor de duurzame en maatschappelijk betrokken ontwikkelingen van de samenwerking en voor de groei van het SRCM-register. Hoe meer deelnemers zich certificeren voor de norm, hoe meer het bos zal groeien!

Over Stichting SRCM
Stichting SRCM ontwikkelt normen voor organisaties in de keten van creditmanagement en schuldhulp. De beginselen van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zijn hiervoor het uitgangspunt. De SRCM-norm is nu beschikbaar voor gerechts­deurwaarders en wordt in de komende jaren ook voor andere sectoren in de keten ontwikkeld.

Over de SRCM-norm
De SRCM-norm is ontwikkeld samen met een kopgroep van 13 vooruitstrevende gerechtsdeurwaarders­kantoren en door intensief te luisteren naar de ervaringen en ideeën van een groot aantal deskundigen uit allerlei geledingen. Belangrijke gesprekspartners waren schuldeisers zoals woning­corporaties, verzekeraars, gemeentelijke overheden en kredietverstrekkers. En er is gesproken met verschillende schuldhulp­verleners, bewindvoerders en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. Daarom kan SRCM als norm rekenen op een breed draagvlak.

Bekijk website SRCM