Mobiele website optimalisatie wordt steeds belangrijker. Mobiel surfen heeft wereldwijd het surfen op de desktop verslagen. En de trend naar mobiel blijft de komende jaren doorgaan. Veel gebruikers geven steeds vaker de voorkeur aan hun smartphone en tablets boven de standaard desktop computer. Onder veel jongeren is het mobiel vaak de primaire bron van informatie. Ook de webcijfers van onze website bevestigen dit beeld. Meer dan 55% bezoekt Flanderijn.nl vanaf een mobiel of tablet.
 

Daarnaast heeft Google de afgelopen jaren steeds meer aangestuurd op ‘mobile first indexing’ in haar zoekmachineresultaten. Google en ook andere zoekmachines kijken tegenwoordig vooral naar mobiele versies van websites wanneer het om de ranking in de zoekresultaten gaat. Een ontwikkeling die ook voor Flanderijn van belang is. Immers voor opdrachtgevers en klanten is het een vereiste dat onze website ook mobiel goed vindbaar is.

Mobile First steeds belangrijker

De voortdurende aandacht die Google aan mobiel besteedt, gecombineerd met de wereldwijde verschuiving naar mobiel surfen, betekent dat een mobiel geoptimaliseerde website allang niet meer bijzaak is.

Een goede desktopervaring is tegenwoordig net zo belangrijk als een voor mobiel geoptimaliseerde website.

En dat laatste hebben we de afgelopen periode samen met ons webbureau gedaan! Met succes, want de verbeterde versie van Flanderijn.nl is vorige maand live gegaan. Met deze mobiele optimalisatie vergroten we niet alleen onze zichtbaarheid binnen de zoekmachines zoals Google en Bing, maar onze website biedt voor onze bezoekers nu ook veel meer gebruiksgemak. Zo is de homepage aan mobiel aangepast, is de content van bijvoorbeeld de nieuwsartikelen mobiel beter leesbaar en de navigatie verder verbeterd.

Binnenkort nog meer website nieuws

Voor de nabije toekomst hebben we nog meer updates voor onze website op stapel staan. Zo wordt er gewerkt aan speciale informatieve pagina’s voor klanten van onze opdrachtgevers, gaan we nieuwe pagina’s voor de vestigingen bouwen en zijn we als team bezig met de update van de content. We houden jullie op de hoogte!