Een onbetaalde factuur 

Helaas ontkom je er als ondernemer niet aan. Gelukkig heeft niet iedere ondernemer evenveel last van onbetaalde facturen, maar als je dat wel hebt dan wil je in ieder geval dat het goed wordt opgelost. Met goed bedoelen wij: goed voor alle betrokkenen. Want het onder druk zetten van uw klanten kan zomaar het einde betekenen van een klantrelatie.

Onder de naam ‘Incasso nodig? Weet wie je inhuurt’ hebben MKB-Nederland en het ministerie van Justitie en Veiligheid een checklist opgesteld. De checklist geeft handvatten om een goede incassopartner te kiezen.

Een van de tips is: plan een kennismakingsgesprek in. Maar niet iedere ondernemer heeft de tijd om met meerdere incassobureaus te praten voordat hij een onbetaalde factuur overdraagt. Onze ervaring is dat men dan al snel kiest voor de snelle manier: Google. Binnen een mum van tijd heb je een shortlist van drie partners die staan te springen om voor jou aan de slag te gaan. De één nog enthousiaster dan de ander om voor jou de factuur te innen. En waarschijnlijk worden de magische woorden ‘No Cure No Pay’ ook een paar keer geroepen.

Hoe vind je dan alsnog je weg in het oerwoud van aanbieders? Stap eens naar binnen bij een gerechtsdeurwaarder uit de regio. Vrijwel iedere gerechtsdeurwaarder voert ook minnelijke incasso uit. Een groot voordeel: één van de belangrijkste uitgangspunten voor de gerechtsdeurwaarder is dat hij zijn beroep in onafhankelijkheid uitoefent ten dienste van het algemeen belang. Bij het incasseren van uw vordering moet ook worden gekeken naar de belangen van uw klant. Hiermee vervallen direct een paar punten zoals: geen vergunning en het onbehoorlijk onder druk zetten van schuldenaren.

Hiermee komen de tips van MKB-Nederland en het ministerie van Justitie en Veiligheid natuurlijk niet te vervallen. Dus kom gerust eens langs op één van onze twaalf kantoren om te praten over de mogelijkheden of bezoek www.flanderijn.nl. #dedeurstaataltijdopen