Recover-what?

Recovery heeft verschillende betekenissen maar bij kredieten betekent recovery het terugvorderen van uitstaande (zakelijke) leningen en het eventueel uitwinnen van zekerheden, zoals pand-en hypotheekrechten.  

Arthur Legel is Ketenmanager zakelijk krediet bij Flanderijn: "De afgelopen jaren zien we een belangrijke ontwikkeling in de financiële markten. Banken richten zich steeds meer op hun core business: het verstrekken van financieringen. Omdat recovery erg specialistisch werk is, zien we dat bij banken deze werkzaamheden geheel of gedeeltelijk uitbesteden. Dat biedt kansen voor creditmanagementorganisaties zoals Flanderijn, met name ook omdat wij het hele traject zelf kunnen doen. Belangrijk daarbij is ook dat de banken de meest passende oplossing centraal staat en dat sluit naadloos aan bij de visie van Flanderijn.”  

Recovery is een bijzonder specialisme. Hoewel veel kennis en kunde al in huis was, is in het afgelopen jaar hard gewerkt om deze nieuwe dienstverlening vorm te geven. Arthur Legel hierover: “Misschien wel het belangrijkste onderdeel hiervan is geweest het vormen van het team dat de werkzaamheden uitvoert. We wilden een mix van verschillende expertises en ervaring en daar zijn we wat mij betreft uitstekend in geslaagd.”

Meet the team: TEAM RECOVERY 

Het team heeft inmiddels gezamenlijk een gedegen, speciaal ontwikkeld, opleidingsprogramma doorlopen en heeft inmiddels z'n stek gevonden in het kantoor Rotterdam. Zij werken nu voor drie grootbanken.