Elk jaar biedt Flanderijn stages aan om studenten de kans te geven om het werkveld te verkennen, theorie in de praktijk te brengen en inzicht te krijgen in hun eigen kwaliteiten.

Een stage biedt een mooie kans om ervaring op te doen binnen de Credit management branche. De ervaring die opgedaan wordt tijdens een stage is van grote waarde voor de rest van een student zijn of haar studie en latere loopbaan. Vaak bestaat er een kloof tussen opleidingen en het werkveld, die pas zichtbaar wordt als afgestudeerden gaan solliciteren. Een stage draagt bij aan een versoepelde overgang van student naar het bedrijfsleven. Ook Flanderijn draagt graag bij aan de praktijkervaring van stagiar(e)s.  Zo zijn er afgelopen maand twee nieuwe stagiair(e)s begonnen op de afdeling Marketing & Communicatie in Rotterdam. 

Start van een leerzame stageperiode

In mei zijn Guus en Incaf begonnen aan hun meewerkstage marketing. Na een uitgebreide introductie waar zij Flanderijn als bedrijf beter hebben leren kennen, zijn zij direct betrokken bij diverse projecten die we hebben lopen op de afdeling. De komende weken zullen in het teken staan van data, CRM en salesforce. Hier zullen zij desk research onderhouden en het aanvullen van klantendata. Door hun inzet kunnen we de communicatie richting opdrachtgevers nog verder optimaliseren. Daarbij worden zij ondersteund door 6 enthousiaste collega's. 

Ontmoet Guus en Incaf

Guus is 18 jaar en woont in hartje Rotterdam. Naast zijn studie en nu dan stageperiode van 10 weken bij Flanderijn werkt hij in de horeca bij La Cabane de Fabian op de Bergweg.

"Het doel van mijn stage is dat ik mijn kennis op het gebied van marketing & communicatie verder kan verbreden. Daarnaast vind ik het erg leuk om te ervaren hoe het er op een marketingafdeling aan toe gaat. En dat is in deze eerste weken zeker gelukt!".

Incaf is ook 18 jaar en woont in Maassluis. Naast haar studie gaat zij 4 weken bij Flanderijn stage lopen. Daarnaast werkt zij bij Tzorg waar zij ouderen ondersteunt in de huishouding. 

"Ik vind het leuk om bij Flanderijn mijn kennis en vaardigheden op het gebied van marketing verder te ontwikkelen. Ik wil graag in een professionele omgeving een waardevolle bijdrage leveren. En dat is bij Flanderijn zeker gelukt!  Elke dag leer ik weer wat nieuws en mag ik bijdragen aan een aantal mooie projecten".

Flanderijn stagiaires

Ontwikkeling van stagiar(e)s staat centraal

"De inzet van stagiaires binnen de organisatie is altijd een win-win situatie; De stagiaire doet ervaring op in het werkveld en Flanderijn krijgt frisse ideeën en inzichten van de nieuwe generatie.  Regelmatig ontstaat er ook een langere samenwerking na het afronden van de stageperiode!" - Mariëlle Guit, Hoofd HR&D

Flanderijn vindt het belangrijk dat studenten niet enkel kennis verwerven in de schoolbanken, maar ook competenties weet te benutten in een professionele en beroepsmatige setting. Zo krijgen studenten de gelegenheid te laten zien hoe hun kennis en vaardigheden tot uitdrukking komen op de werkvloer en zo hebben zij na afloop van hun stage aantoonbare ervaring opgedaan. Na de stageperiode hebben zij een beter beeld gekregen van wat zij kunnen en van welke werkzaamheden zij energie krijgen. De ontwikkeling van onze toekomstige talenten staat centraal binnen Flanderijn, daarom zijn wij aangesloten bij verschillende scholen als stageplek. Studenten leren niet alleen bij en van ons, maar wij halen frisse blikken binnen die een andere kijk op zaken kunnen hebben. Daar leert Flanderijn weer van en op die manier kunnen we er samen voor zorgen dat Flanderijn zich kan positioneren als top werkgever!

Ook dit najaar hebben we bij Flanderijn weer leuke meewerkstage op de marketing & communicatie afdeling. Meer weten? Bekijk deze leuke stage via deze link.