Op 14 april was het weer zover: Flanderijn nam voor de 16e keer deel aan de Amstel Gold Race.

Samen met een aantal enthousiaste opdrachtgevers vertrokken de collega's van Flanderijn naar Valkenburg om ook dit jaar weer deel te nemen aan de toerversie van de Amstel Gold. Voor Flanderijn collega Gerard Gerrietsen, één van de hoogtepunten van het jaar! Ik realiseer me ieder jaar opnieuw hoe bijzonder het is om samen met een aantal opdrachtgevers waar Flanderijn regelmatig mee aan tafel zit, zo'n sportief evenement te beleven, vertelt Gerard.

Dag van de Amstel Gold Race

Klokslag 8 uur ging de Amstel Gold Race van start. Een prachtige tocht met veel uitdagingen. "Als na vijf kilometer de Geulhemmerberg opdoemt, hoor je de versnellingen ratelen'', vertelt Gerard. Eenmaal op de top aangekomen ging de groep verschillende kanten op voor de diverse afstanden. Kleinere groepjes werden gevormd naar gelang de snelheid die gereden werd. Na het eerste verzorgingspunt werd het team van Flanderijn ingehaald door Cofidis, een professioneel Frans wielrennersteam. "Zonder enkele inspanning fietsten ze ons voorbij. Eerst probeerden we de ploeg van Cofidis bij te houden, maar besloten de ploeg toch voor te laten", vertelt Gerard. 

De Amstel Gold Race kent verschillende uitdagingen, zoals de Cauberg. Niet de steilste beklimming maar voor het team van Flanderijn toch best een uitdaging. Maar het warme welkom bij de finish was een mooie afsluiting van deze prachtige dag. Een prachtige dag die werd afgesloten met een drankje, een foto en de afspraak om volgend jaar als Flanderijn team voor een nog uitdagendere afstand te gaan!