Twee keer per jaar organiseert de Flanderijn Foundation The Boost, het gratis trainingsprogramma voor werkzoekenden. Na zeven intensieve weken zit de negende editie van The Boost erop, dit keer weer volledig online vanwege corona. Graag nemen we u mee in de reis die de deelnemers hebben afgelegd.

Hoe we begonnen...
In februari en maart druppelden de eerste deelnemers binnen. Op de valreep was een groep van tien deelnemers compleet. Negen vrouwen en een man. Allen met een hbo of universitair diploma op zak en gemotiveerd om zeven weken lang aan hun eigen loopbaan te werken.

De belangrijkste doelen die de deelnemers voor zichzelf formuleerden:

 • In kaart brengen welke baan het beste bij me past;
 • Erachter komen wat mijn kwaliteiten zijn en hoe ik mijn kwaliteiten in kan zetten bij een andere baan;
 • Ik wil erachter komen wat mijn toegevoegde waarde is, zodat ik dat duidelijk kan presenteren in mijn motivatiebrief;
 • Oefenen met vertellen over mijzelf, mijn vaardigheden en kwaliteiten;
 • Meer vertrouwen hebben in mezelf en dit kunnen overbrengen in een sollicitatiegesprek.
   

Wat heeft The Boost opgeleverd?
In de workshop gisteren blikten we terug op de stappen die elke deelnemer heeft gezet. Sommige deelnemers zijn al begonnen met een nieuwe baan, andere deelnemers zijn druk aan het solliciteren en weer anderen hebben tijdens The Boost een realistischer beeld gekregen van hun mogelijkheden. Dit heeft soms ook nieuwe vragen opgeleverd die ze met de handvatten uit The Boost zelfstandig kunnen onderzoeken.

Enkele reacties van deelnemers:

 • Ik was een beetje sceptisch of we online echt verbinding konden ervaren. Maar wat een veiligheid en bereidheid van iedereen om elkaar te helpen!
 • Ik heb altijd geleerd om het zelf op te lossen en nu weet ik dat het oké is als ik om hulp vraag. Het geeft een ander ook een fijn gevoel om te kunnen helpen.
 • Ik weet nu wat mijn waarden zijn en kan dit ook tijdens een gesprek overbrengen waardoor het veel gelijkwaardiger voelt.
 • Ik heb veel steun gehad aan de verhalen van andere deelnemers en weet nu dat ik niet de enige ben die moeite heeft met het vinden van een baan.
 • De reacties en dankbaarheid gisteren zorgden voor de nodige ontroering. Zowel bij de deelnemers, buddy's als bij mij. Want het blijft zo bijzonder om te zien hoe deelnemers zichzelf durven te laten zien op het moment dat ze meer vertrouwen hebben in wie ze zijn en wat ze graag willen.

Graag bedankt het bestuur van de Flanderijn Foundation onze partners, sponsoren en vrijwilligers voor alle tijd, inzet en enthousiasme. Zonder deze inzet hadden we dit niet kunnen realiseren. We kunnen dit programma gratis aanbieden omdat de Flanderijn Foundation en haar partners alle kosten financieren. Met deze succesvolle editie hebben we tien deelnemers een boost gegeven in hun carrière.

Meer over The Boost