Direct naar de content Direct naar de footer

Laurens aan het woord

Na zijn master Privaatrecht kwam Laurens via een uitzendbureau terecht bij Flanderijn. Laurens begon als junior klantmedewerker, werd na 1,5 jaar coördinator en is inmiddels teammanager van de afdeling Zorgverzekeraars. En dat allemaal in 4,5 jaar tijd.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Elke dag is voor mij gelukkig weer anders, dat maakt mijn werk ook zo leuk. Uiteraard kijk ik iedere ochtend even hoe we ervoor staan voor wat betreft het aantal te behandelen en behandelde dossiers en de binnengekomen post.

Verder houd ik mij onder andere bezig met vragen van collega’s, het maken van rapportages, het beantwoorden van vragen van opdrachtgevers, het nakijken van exploten en brieven, het begeleiden van de teams en het inwerken van nieuwe collega’s. Daarnaast ga ik ook met enige regelmaat naar opdrachtgevers voor operationele overleggen.

Hoe zijn je collega’s?
Ik heb gelukkig hele fijne collega’s. Ik heb inmiddels op drie verschillende afdelingen in Rotterdam mogen werken en overal trof ik weer hele leuke en fijne collega’s aan die onder andere bereid waren mij iets te leren en mijn vragen te beantwoorden. Ook op de verschillende vestigingen heb ik al veel leuke en gezellige collega’s ontmoet.

Wat ik vooral fijn vind is dat we binnen Flanderijn een cultuur hebben waarbij iedereen bij iedereen kan aankloppen/binnenlopen ongeacht de functie van iemand. Dat maakt het erg makkelijk om bij een directielid naar binnen te lopen en een vraag te stellen. Ook wordt het op prijs gesteld om met elkaar te sparren over situaties die je tegenkomt in de dossiers. Dat sparren doe je met iedereen, dus bijvoorbeeld ook met je teammanager.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Het leukste aan mijn werk vind ik dat geen enkele dag hetzelfde is. Natuurlijk verricht ik soms dezelfde handelingen, maar ieder dossier is anders en iedere collega/medewerker is anders. Ook dat laatste is juist zo leuk aan mijn werk. Het omgaan met mijn collega’s, het aansturen van mijn collega’s, het samen sparren over dossiers en samen opzoek gaan naar de beste oplossing voor de klant, de opdrachtgever en Flanderijn.

Wat is de grootste uitdaging in je werk?
Dat wat een van de leukste dingen is, is ook het meest uitdagende, namelijk werken met mensen. Je werkt met collega’s, klanten en opdrachtgevers en het is erg belangrijk om goed en duidelijk te communiceren. Daarnaast is het een uitdaging om bij te blijven voor wat betreft de wet- en regelgeving en ervoor te zorgen dat de processen op de afdeling conform de (nieuwe) regels gebeuren. De invoer van de AVG is hier een mooi voorbeeld van.

Ten slotte is het een mooie uitdaging om steeds beter en efficiënter te werken en om de data die we tot onze beschikking hebben optimaal te benutten.

Wat vind jij de belangrijke eigenschappen voor jouw functie?
Belangrijke eigenschappen/competenties voor mijn functie zijn onder andere stressbestendig zijn, kritisch zijn (met name op processen), data en rapportages kunnen analyseren en interpreteren, kunnen luisteren, communicatief en sociaal vaardig zijn, leiderschap en delegeren is ook geen overbodige luxe.

Welk persoonlijk doel wil je bereiken bij Flanderijn?
Ik wil mijzelf vooral blijven ontwikkelen. Ik wil graag nieuwe dingen blijven leren en nieuwe/extra kennis opdoen. Daarnaast wil ik graag mijn traineeship afronden en de opgedane kennis en ervaring in de praktijk brengen. Daarmee hoop ik een toegevoegde waarde voor mijn collega’s, opdrachtgevers en Flanderijn te zijn en te blijven.

Traineeship?
Flanderijn vindt het belangrijk om de hogere managementfuncties van binnenuit in te vullen en daarom de managers van morgen intern op te leiden. Het doel van het traineeship is om talenten binnen de organisatie een kans te geven zichzelf verder te ontwikkelen. Het traineeship is opgezet voor de medewerkers met een HBO/WO-achtergrond en de bedoeling is om de trainees op te leiden voor een leidinggevende functie. Gedurende het traineeship leren we van alles over de verschillende disciplines waar een manager mee te maken heeft.

Zo hebben we bijvoorbeeld de onderdelen Finance, P&O, kantoororganisatie en markt- en brancheontwikkelingen en ICT. De kennis wordt ons ter beschikking gesteld door middel van e-learnings, interessante artikelen/boeken en trainingen. Naast de al genoemde onderdelen krijgen we tijdens het onderdeel managementvaardigheden ook hele praktische tips mee, hierbij kun je denken aan vergader-, coach- en gesprekstechnieken.

Al deze dingen samen zorgen ervoor dat de trainees veel kennis kunnen opdoen en verschillende competenties kunnen ontwikkelen, om zo klaar te zijn voor een (toekomstige) managementfunctie.