Personen nemen allemaal deel aan het rechtsverkeer, bewust of onbewust. Dit kunnen zowel natuurlijke personen als rechtspersonen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een besloten vennootschap (B.V.). Maar ook een B.V. wordt uiteindelijk bestuurd door natuurlijke personen. Hoe zit het met de aansprakelijkheid van de rechtspersonen zelf en die van hun bestuurders in het bijzonder? In hoeverre dragen de verschillende rechtsvormen sowieso verantwoording? Tijdens deze training staan wij hier uitgebreid bij stil.  Al deze vragen en nog vele anderen worden behandeld aan de hand van theorie en casussen. 

Helder, gestructureerd. Goede balans tussen theorie en de casussen. 

Lees meer ervaringen

Kenmerken

Tijdsduur 1 dag
Type Juridische trainingen
Bestemd voor o.a. Incassomedewerkers, Juridisch medewerkers, Medewerkers debiteurenbeheer
Data, tijd, locatie
  • 09:30 - 17:00 uur
Afronding Certificaat
Investering € 395,00 ex. btw

Programma

  • Eenmanszaak
  • Personenvennootschappen: maatschap, vennootschap onder firma, commanditaire vennootschap
  • Rechtspersonen: besloten vennootschap, naamloze vennootschap, stichting, vereniging met volledige rechtspersoonlijkheid, vereniging met beperkte rechtspersoonlijkheid, coöperatie, onderlinge waarborgmaatschappij

Leerdoelen

Met de opgedane kennis over de diverse ondernemingsvormen kunt u uw opdrachtgever op een juridisch passende wijze adviseren en begeleiden. Na deze training bent u bekend met: 

  • de mogelijkheden van diverse ondernemingsvormen;
  • de verschillen tussen de diverse ondernemingsvormen;
  • de aansprakelijkheden;
  • bestuurdersaansprakelijkheid. 

De Trainer

Marianne Versluijs

Vanaf april 2008 ben ik werkzaam bij Flanderijn als juridisch trainer. Na mijn studie Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit heb ik als jurist o.a. bij Flanderijn gewerkt. In 1988 heb ik de organisatie verlaten om actief te zijn als zelfstandig juridisch adviseur, voornamelijk in het MKB. Nu heb ik bij Flanderijn weer de mogelijkheid mijn kennis en ervaring te delen.


Ervaringen

Helder, gestructureerd. Goede balans tussen theorie en de casussen. 

Goede training met heldere opbouw. Uitleg aan de hand van casussen.  Goede discussie. 


Incompany- en maatwerktrainingen

Deze opleiding kunnen we ook aanpassen aan uw specifieke wensen of bij u op locatie. Zo krijgt u of uw medewerkers precies de training die aansluit bij uw wensen of situatie.

Bekijk hier alle mogelijkheden