I

 

In de training Verantwoordelijk en Ethisch Juist handelen worden de (ethische) grenzen van het beroep verkend. Ethiek en verantwoord handelen zijn actueler dan ooit. Niet alleen in deurwaardersland maar ook bij opdrachtgevers.

Ethiek heeft alles te maken met luisteren en handelen naar je eigen gevoel. Je voelt immers of iets juist is, of niet, of op het randje. Gevoel ontwikkelt zich door kennis te nemen van o.a. regels en jurisprudentie en na te denken en te discussiëren over concrete cases die aansluiten bij de eigen praktijk. Verantwoordelijk Handelen (Responsable Works®) biedt daarnaast een kader om recht te doen aan alle belangen.

In de training Verantwoordelijk en Ethisch Juist handelen word je uitgenodigd om jouw eigen manier van denken en het effect daarvan te onderzoeken.

Deze training wordt verzorgd door Kees Over de Vest, Michel van Leeuwen en Marco Colijn.

 Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde  Ethiekwijzer. Dit een uniek educatief instrument dat het ethisch bewustzijn meet naar vorm en inhoud, erg handig!

Lees meer ervaringen

Kenmerken

Tijdsduur1 dag
TypeJuridische trainingen, Permanente educatie
Bestemd voor o.a.Deurwaarders
Data, tijd, locatie
 • 09:00 - 17:00 uur
 • 09:00 - 17:00 uur
AfrondingCertificaat en 7 PE-punten
AccreditatieKBvG (punten in aanvraag)
Investering€ 475 ex. btw

Programma

 • Ethisch juist handelen (Ethiek, waarden en criteria)
 • Verantwoordelijk handelen       
 • De juiste mindset anno 2021 & breininzichten
 • Ethiekwijzer (geactualiseerd)
 • Cases op basis van actuele jurisprudentie
 • “Balanslezen” voor gerechtsdeurwaarders (het wegen van belangen)

Leerdoelen

De regels kennen is één. De regels toepassen op een juiste manier is twee. Wat is eigenlijk “een juiste manier”? Bestaat die wel of is het afhankelijk van de bril die u opzet?

De gerechtsdeurwaarder handelt in een bijzonder en zeer dynamisch spanningsveld waarin verschillende belangen spelen. Opdrachtgevers hebben belangen, klanten, debiteuren hebben belangen, de gerechtsdeurwaarder als ondernemer, als werkgever heeft belangen. De gerechtsdeurwaarder in loondienst bevindt zich eveneens in een interessant spanningsveld, en er is het algemeen belang dat elke gerechtsdeurwaarder als openbaar ambtenaar behartigt. Hoe handel je als gerechtsdeurwaarder in dit belangenspel “ethisch juist” en Verantwoordelijk?

 • U heeft de belangrijkste regelgeving opgefrist.
 • U bent op de hoogte van actuele jurisprudentie.
 • U heeft inzicht in hoe uw brein werkt en wat het effect is van uw manier van denken.
 • U kent de 5V’s van Responsable Works®
 • U kunt op verschillende manieren kijken naar knelpunten.
 • U bent u meer bewust van uw manier van denken in een ethisch kader.

De Trainer

Kees over de Vest

Ik werk als senior trainer en coach. Na een carrière in de advocatuur heb ik mij de laatste jaren ontwikkeld tot specialist in training en coaching op het gebied van incasso, debiteurenbeheer en communicatie. Zo  zorg ik voor verbinding tussen incasso-creditmanagement en het juridische. Mijn motto is: ook in een professionele context kan leren leuk zijn, en pas als mensen zich veilig en vertrouwd voelen, stellen zij zich open om te leren.


Ervaringen

 Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde  Ethiekwijzer. Dit een uniek educatief instrument dat het ethisch bewustzijn meet naar vorm en inhoud, erg handig!


Incompany- en maatwerktrainingen

Deze opleiding kunnen we ook aanpassen aan uw specifieke wensen of bij u op locatie. Zo krijgt u of uw medewerkers precies de training die aansluit bij uw wensen of situatie.

Bekijk hier alle mogelijkheden