Flanderijn waarschuwt voor misleidende phishing mails die oneigenlijk uit naam van Flanderijn zijn verzonden en waarin consumenten verzocht wordt een openstaande vordering (die niet bestaat) te betalen. Deze valse e-mails zijn niet afkomstig van Flanderijn. U kunt deze e-mails verwijderen. Wij doen er alles aan om dit probleem op te lossen. Onze excuses voor de overlast. 

Betaling in termijnen

Lukt het niet om de schuld in één keer te betalen? Vraag dan in 5 stappen een betalingsregeling aan. Bij een betalingsregeling maakt u afspraken over het in delen betalen van uw openstaande schuld. In een betalingsregeling wordt onder andere afgesproken in hoeveel termijnen u betaalt en welk bedrag. Wanneer u met de regeling een ontruiming, energieafsluiting, beslaglegging of rechtszaak wilt voorkomen, neem dan eerst telefonisch of via WhatsApp contact met ons op.

Flanderijn Invordering
Wilt u een betalingsregeling aanvragen voor een openstaande schuld van een lokale belasting en/of heffing, zoals bijvoorbeeld de onroerende zaak­belasting, rioolheffing, de verontreinigings­heffing of parkeer­belasting? Gebruik dan dit formulier.

Voorstel regeling

U kunt hieronder een voorstel voor een betalingsregeling doen. Regelingen worden alleen in behandeling genomen als het formulier volledig is ingevuld. Samen met onze opdracht­gever beoordelen wij of een regeling mogelijk is en zo ja, of uw voorstel akkoord is.
De 1e betaling moet binnen 2 weken bij ons binnen zijn.

**Kiest u voor een incassomachtiging? Vul dan ook het formulier 'Aanvragen incassomachtiging' in.

> Aanvragen incassomachtiging


1. Persoongegevens2. Inkomsten

Denk aan voorlopige teruggave, heffingskortingen, kindgebonden budget en zorg- en huurtoeslag.


3. Overig

Per maand
Per maand


4. Partner

Per maand
Per maand


5. Aanvullende informatie

Indien nodig kunt u hieronder aanvullende informatie kwijt (max. 2.000 tekens).
Upload bewijzen zoals een bankafschrift met uw (en uw partners) salaris/uitkering, toeslagen, woonlasten, etc.
Upload extra bewijzen.

* Verplichte velden


Het kan zijn dat wij voor de beoordeling van uw voorstel extra bewijzen nodig hebben. Als dit het geval is, ontvangt u van ons bericht welke bewijzen wij nodig hebben.

Wat gebeurt daarna?

Als u op verzenden heeft geklikt, wordt uw voorstel bekeken. Samen met onze opdrachtgever beoordelen wij uw voorstel en besluiten wij of dit akkoord is. U ontvangt binnen 3 werkdagen na uw voorstel een reactie.

Liever per post?

Hieronder kunt u het inkomsten- en uitgavenformulier downloaden. Dit formulier gebruikt u voor het voorstellen van een regeling. Download het formulier, vul het in en stuur het per post naar ons toe. Vergeet niet om bewijzen van uw inkomsten en uitgaven toe te voegen. Dit mag bijvoorbeeld  een bankafschrift zijn met uw (en uw partners) salaris/uitkering, toeslagen, woonlasten, etc. U ontvangt binnen 3 werkdagen een reactie.

Download formulier


Stuur het ingevulde formulier (zonder postzegel) naar:

Flanderijn
Antwoordnummer 802
3000 VB Rotterdam