Direct naar de content Direct naar de footer

Minnelijke incasso

Uw klant betaalt niet? Profiteer dan van de voordelen van het minnelijke incassotraject van incasso-experts van Flanderijn.

Incasso starten

Wij gaan direct voor u aan de slag!

Als uw klant niet op herinneringen reageert of betalingsafspraken niet nakomt, dan is de  minnelijke incassoprocedure van Flanderijn een goede volgende stap. 

Door onze unieke oplossingsgerichte aanpak, waarbij persoonlijk  contact met uw klant centraal staat, realiseren wij voor onze opdrachtgevers al vele jaren uitstekende incassoresultaten.  

Wat is het minnelijke incassoproces?

Met het minnelijke incassoproces  proberen wij uw vorderingen  zonder tussenkomst van de rechter, voor u te incasseren.  

Door onze persoonlijke aanpak, het  regionale netwerk  en ons unieke datagestuurde incassoproces,  hebben wij alle tools in handen om samen met u en uw klant tot een betaaloplossing komen.  Het allerbelangrijkste daarbij is het persoonlijke contact.

Lees alles over ons geoptimaliseerde proces

Kiezen voor een persoonlijke aanpak

Onze incasso-experts proberen op verschillende wijze in contact te komen met uw klant.  Dit doen we per brief, telefonisch, email of middels huisbezoeken. 

Met deze persoonlijke aanpak realiseren we voor vele opdrachtgevers al jarenlang uitstekende incassoresultaten.  Meer weten?  Onze incasso-experts informeren u graag.  

Ja, bel mij terug

Hoe verloopt het minnelijke incassotraject?

Een incasso starten is bij Flanderijn heel eenvoudig. U meldt uw incasso opdracht aan via de button op deze pagina. Onze incasso experts gaan dan direct voor u aan de slag.  

Onze incasso-experts nemen altijd eerst even telefonisch contact met u op.  Zo kunnen wij eventuele vragen van uw kant  beantwoorden en kunt u de kwestie toelichten. 

Vervolgens benaderen wij volgens een bepaalde systematiek de  schuldenaar. Dit doen we schriftelijk, telefonisch en waar nodig ook middels huisbezoeken.   Ons streven is om het minnelijke incassotraject binnen 60 dagen succesvol af te ronden. 

Wat kost een minnelijke incassoprocedure?

Als u kiest voor een minnelijke incassoprocedure van Flanderijn, dan zijn voor u als opdrachtgever aan deze procedure  in de meeste gevallen geen kosten verbonden.  De wettelijke incassokosten komen namelijk net als de wettelijke rente over de hoofdsom, voor rekening van uw klant.  Voor een vordering op consumenten gelden voor de incassokosten de wettelijke regels. 

Voor zakelijke vorderingen gelden de afspraken welke u heeft vastgelegd in uw algemene voorwaarden. Heeft u deze niet vastgelegd? Dan geldt ook hier de wettelijke regeling. Mocht uw klant niet betalen, dan  kunt u  kiezen voor een vervolg middels een gerechtelijke procedure of u kunt de procedure staken. 

Gerechtelijke Incasso

Wanneer kiest u voor een gerechtelijke incasso? 

Als uw klant niet heeft betaalt heeft u 2 mogelijkheden. Als wij voldoende kansen zien om uw vordering alsnog te verhalen, starten wij in overleg met u een gerechtelijke procedure.

Wilt u dit niet of schatten wij de kansen op succes bij een gerechtelijke procedure laag in, dan zullen wij u adviseren de procedure te staken*. Wij willen immers voorkomen dat u met onnodige kosten te maken krijgt.  

Info gerechtelijke incasso

* U betaalt in dat geval een bijdrage aan de incassokosten van € 75,- (excl. BTW)