Direct naar de content Direct naar de footer

Woningcorporaties

Welkom bij Flanderijn. Wij zijn van oudsher gespecialiseerd in het incasseren van huur­achterstanden en andere aan huur gerelateerde vorderingen. En dat doen we al ruim 75 jaar. Ontdek onze services!

Het structureel terugdringen van huurachterstanden is één van de expertises van Flanderijn.  Als grootste incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie verzorgen wij voor een groot aantal woningcorporaties  en commerciële verhuurders incassoservices, trainingen en bieden wij ondersteuning op het gebied van  debiteurenbeheer.  Meer weten?   Plan dan een belafspraak met één van onze incasso-experts.  Wij helpen u graag!

Ja, bel mij terug

Nieuw! Casemanagement 

Wanneer er ondanks onze focus op het minnelijk traject een problematische schuldsituatie ontstaat, bewandelen we een ander pad dan bij het traditionele incassoproces. We zetten nieuwe, innovatieve services in zoals casemanagement met als doelstelling het realiseren van duurzame betaaloplossingen. Deze service is er nu ook voor woningcorporaties en wordt alleen door Flanderijn aangeboden.

Ontdek casemanagement

Wij kennen uw huurder

Ontdek de services van Flanderijn voor woningcorporaties

Flanderijn bedient meerdere grotere opdrachtgevers binnen het 'vaste lasten pakket'. Zo bieden wij services voor bijna alle Nederlandse zorg­verzekeraars, de grote banken  en het MKB.  In ons data warehouse kennen wij uw klant in de meeste gevallen dan ook al van andere zaken.  Met deze unieke data gaan onze incassospecialisten graag voor u aan de slag  om uw vordering  succesvol te incasseren.

Onze datagedreven aanpak is niet alleen uniek in de markt, maar biedt voor u als woningcorporatie  ook grote voordelen zoals meer  inzicht in de financiële situatie van uw huurder. Zo kunnen betalingsafspraken nog beter worden afgestemd  op de individuele huurder. 

EEN Vaste contactpersoon voor huurder en opdrachtgever

Binnen de pijler woningcorporaties werken we zoveel mogelijk met vaste contactpersonen.  Deze werkwijze heeft als voordeel dat er met uw huurders  sneller contact kan worden gelegd en goede relaties worden  opgebouwd.  Eventuele  problemen kunnen zo vroegtijdig worden gesignaleerd en opgelost.

Onze opdrachtgevers hebben binnen Flanderijn altijd vaste contactpersonen. Dat zijn over het algemeen  2 zaakbehandelaars met een specialisatie binnen de betreffende sector. Zo kunnen we snel schakelen en onze dienstverlening verder optimaliseren.

Samenwerken biedt voordelen

  • Grootste marktaandeel binnen het vaste lasten pakket 
  • In huur gespecialiseerde incasso-experts
  • Onze en uw maatschappelijke focus staat centraal 
  • Performance dashboard 24/7 online beschikbaar
  • Inzicht in trends en ontwikkelingen binnen de sector
  • Profiteer van innovatieve services zoals casemanagement
  • Database met 1.5 mln consumenten. Wij kennen uw huurder!
  • Persoonlijke ondersteuning bij vroegsignalering
  • Aantal gerechtelijke procedures worden sterk gereduceerd
  • In-house aanbod trainingen op het gebied van huurincasso

Woningcorporaties waar wij mee samenwerken waarderen onze verantwoorde wijze van incasseren. Dat  doen we door huurders  oplossingsgericht, respect- en begripvol te woord te staan.  Met deze aanpak realiseren we voor vele woningcorporaties een succesvol incassoproces. Zo lukt het ons om het aantal gerechtelijke procedures verder terug te brengen en  leidt deze aanpak ook tot een hogere  NPS  score onder de huurders. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Plan dan een adviesgesprek. Wij helpen u graag!

Adviesgesprek plannen

Profiteer van ons uitgebreide netwerk

Flanderijn is betrokken bij verschillende hulpverleners en maatschappelijke organisaties. Dat is immers van groot belang bij het oplossen van schuldsituaties. Zo werken wij bijvoorbeeld samen met  de Nederlandse Schuldhulproute (NSR), Schuldenlab en het Nibud. Ook onderhouden onze incasso-experts en gerechtsdeurwaarders  uitstekende relaties met verschillende gemeenten, buurtteams en maatschappelijk werk.  Een netwerk dat  ons  in staat stelt om het incassoproces verder te optimaliseren.  

Maak kennis met ons netwerk

Maatschappelijk betrokken

Flanderijn lanceert de campagne Tot hier En nu verder

Wij zijn van mening dat het voorkomen en oplossen van betalingsachterstanden een gezamenlijke verantwoordelijkheid moet zijn. Daarbij spelen  niet alleen de klanten met een betalingsachterstand, maar ook schuldeisers, gerechtsdeurwaarders, hulpverleners, werkgevers, politiek en maatschappelijke organisaties een rol. 

In onze branding campagne  staat dan ook samenwerking in de hele keten centraal. Met elkaar proberen  de schuldenproblematiek beheersbaar te houden! Dat is de inzet van onze inspirerende campagne: 'Tot hier. En nu verder.' waaraan ook een aantal relaties uit de sector woningcorporaties een bijdrage hebben geleverd.  

Ook deze woningcorporaties kiezen voor Flanderijn

Flanderijn is binnen de woningcorporatiesector marktleider.  Met onze jarenlange expertise op het gebied van huurincasso servicen wij zowel kleinere als grotere woningcorporaties. 

Woonbron logo
Ook Delta Wonen kiest voor Flanderijn Trainingen
Ook Staedion kiest voor Flanderijn Trainingen