Direct naar de content Direct naar de footer

Internationale incasso services

Uw klant in het buitenland betaalt niet? Profiteer dan van de expertise van de internationale incasso-experts van Flanderijn. Wij gaan direct voor u aan de slag!

Incasso starten

95% internationale dekking

INCASSO IN HET BUITENLAND

Als u te maken heeft met een klant in het buitenland die niet betaalt, spelen  er verschillende factoren mee. Het zijn met name de verschillen in taal, cultuur en wetgeving die een  incassoproces kunnen belemmeren.

Met onze unieke oplossingsgerichte aanpak en internationale ervaring realiseren wij voor onze opdrachtgevers al vele jaren uitstekende incassoresultaten. Benieuwd wat Flanderijn voor u kan  betekenen? Plan dan een gratis adviesgesprek in met één van onze incasso-experts.

Gratis adviesgesprek

Hoe werkt een incassotraject in het buitenland?

Flanderijn beschikt als één van de weinige  gerechtsdeurwaarders over een  in-house afdeling die gespecialiseerd is in internationale incasso.

Door onze persoonlijke aanpak, uitgebreide  netwerk  en partnerships met de beste specialisten in maar liefst 98 landen,  hebben wij alle tools in handen om samen met u en uw klant tot een betaaloplossing te komen.  Wij werken niet alleen voor grote(re) opdrachtgevers, ook  ondernemers uit het MKB zijn wij graag van dienst om hun vordering in het buitenland te verhalen. 

Het internationale incassotraject in 3 modules

Een succesvolle internationale incassoprocedure vraagt om een specifieke benadering. Flanderijn heeft hiervoor drie modules  ontwikkeld. Onze incasso-experts doorlopen deze, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de casus, stap voor stap.  Daarbij ligt de focus op het incasseren van uw vordering zonder tussenkomst van de rechter. Dat bespaart niet alleen tijd maar betekent voor zowel  u als opdrachtgever, als ook uw klant, lagere kosten. 

Mocht in een specifieke casus  een andere aanpak meer effectief zijn, dan zullen onze incasso-experts u adviseren om direct  met een andere module starten. 

Uw klant in het buitenland heeft niet betaald. Ontdek de services van Flanderijn

Direct van start

De eerste module, waarmee wij in de meeste gevallen starten, is snel inzetbaar en biedt de mogelijkheid om uw internationale vordering  tegen geringe kosten te incasseren. Hiervoor werken wij vanuit onze internationale afdeling in Antwerpen.  De incasso-experts binnen dit team spreken meerdere talen en beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van internationale incassoprocedures.  Met hun focus op  klantgericht incasseren realiseren zij uitstekende incassoresultaten met behoud van de klantrelatie. 

Uw klant in het buitenland betaalt niet. Ontdek de incasso modules van Flanderijn.

Minnelijke fase

Soms leidt de  eerste module niet direct tot succes.  In dat geval stappen wij over op de tweede module. Dit is de  minnelijke fase van het incassotraject in het land van de tegenpartij. Is uw klant bijvoorbeeld gevestigd  in Vietnam? Dan zorgen onze incasso-experts ervoor dat de incassoprocedure vanuit Vietnam  wordt voortgezet.  Uw klant wordt in dat geval vanaf een Vietnamees nummer telefonisch benaderd en worden brieven en emails  in het Vietnamees geschreven. Hiervoor zetten wij dus de kennis van onze partners in.  

Een gerechtelijke incassoprocedure in het buitenland?  Ontdek Flanderijn

De dagvaarding

Bij de derde module wordt door ons een gerechtelijke procedure in het land van de tegenpartij gestart en brengen wij  een dagvaarding uit. Hiervoor doen we research naar de oorsprong van de vordering. Is het nodig om het vonnis om te zetten en een executoriale titel te verkrijgen in het land zelf? Of kunnen wij  daar direct ons vonnis halen?  Door ons  netwerk met experts in 98 landen in te zetten, beschikken wij  over verschillende mogelijkheden om uw vordering(en) succesvol te verhalen.

Kiezen voor een landspecifieke aanpak?

Het incasseren van een onbetaalde factuur in het buitenland is een apart specialisme. Bij Flanderijn kiezen wij  voor een landspecifieke aanpak. Elk land werkt namelijk met zijn eigen binnenlandse procedures en regels en er zijn veel nuanceverschillen waar wij  rekening mee moeten houden. De kennis hierover wisselen wij uit met onze partners. Ook is het van belang tijdsverschillen te overbruggen en snel te schakelen. De incasso-experts van  Flanderijn zijn daarom flexibel inzetbaar. Zo kunnen wij  het aantal contactmomenten met uw debiteur verhogen. 

Ontdek onze partnerships - Internationale Flanderijn

Partnerships in 98 landen

Onze specialisten werken niet alleen. In maar liefst 98 landen hebben wij in de afgelopen jaren de beste advocatenkantoren, incassobureaus en deurwaarders geselecteerd om mee samen te werken.  Een kwalitatief netwerk dat wij graag voor onze relaties inzetten. 

Is er sprake van een internationale incasso? Dan schakelen de specialisten van onze internationale afdeling met de partners in het betreffende land. Op deze manier hebben wij altijd de juiste expertise en kunnen wij snel en actief acteren. 

De voordelen van Flanderijn Internationale incasso?

  • Gespecialiseerd team inhouse incasso-experts 
  • Persoonlijke service - één aanspreekpunt
  • Partnernetwerk in maar liefst 98 landen
  • Focus op een minnelijke betaaloplossing
  • Incassoproces zonder onnodige kosten
  • En wij gaan direct voor u aan de slag!

Meer weten? Plan een gratis adviesgesprek

U heeft een klant in het buitenland die niet betaald? Plan een gratis adviesgesprek met Flanderijn.

U heeft een klant in het buitenland die  nog steeds niet heeft betaald?  En u bent benieuwd welke mogelijkheden er zijn om uw vordering alsnog te incasseren? Flanderijn is gespecialiseerd in internationale incassoprocedures.  Als extra service bieden wij nu de mogelijkheid voor een gratis online adviesgesprek. 

Plan dan nu een gratis online adviesgesprek met één van onze internationale incasso-experts. Tijdens dit gratis adviesgesprek bespreken onze incasso-experts uw casus en kijken samen met u naar de mogelijkheden die het best passen bij uw situatie.

Gratis adviesgesprek plannen