Direct naar de content Direct naar de footer

Momenteel heeft onze telefooncentrale een storing. Wij zijn te bereiken per e-mail en via WhatsApp. Excuses voor het ongemak. Wij werken hard aan een oplossing!

Betaling uitstellen

Kunt u de betaalachterstand niet binnen de gestelde termijn betalen? Is er geen sprake van een ontruiming, afsluiting van energie, een rechts­zaak of verkoop of veiling van een woning? Doe dan een verzoek om eenmalig de gehele betaalachterstand op een later moment te voldoen. Uitstellen is mogelijk tot maximaal een maand na dagtekening van de brief. Vul daarvoor onderstaande gegevens in.


Formulier: betaling uitstellen .

Vraag een betalingsuitstel aan in 4 stappen*:

Dossier
Bedrag (in €)
Betaaldatum
Alles ingevuld?
Persoonsgegevens
Geboortedatum
Adresgegevens
Contactgegevens
Alles ingevuld?
Toelichting
Alles ingevuld?
Alles ingevuld?

Samen met onze opdrachtgever beoordelen wij of een regeling mogelijk is en zo ja, of uw voorstel akkoord is. Daarna nemen wij contact met u op voor een bevestiging.

* Per stap zijn alle velden verplicht

Wat gebeurt daarna?

Als u op verzenden heeft geklikt, wordt uw voorstel bekeken. U ontvangt binnen 3 werkdagen een reactie. Gaat onze opdrachtgever akkoord met uitstel van betaling dan ontvangt u een e-mail met een iDEAL-betaallink.

Om gebruik te maken van Facebook Messenger, dient u de cookies van Flanderijn te accepteren. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar ons privacy statement.