Direct naar de content Direct naar de footer

Betalingsachterstand bij uw hypotheekverstrekker

U heeft een brief gekregen van Flanderijn omdat u een achter­stand heeft in het betalen van uw hypotheek. Heeft u vragen over de brief of de betalings­achterstand? Of wilt u een betalings­regeling treffen? Op deze pagina vindt u meer informatie.

Waar gaat de betalingsachterstand over?

Er zijn verschillende soorten achter­standen. De brief kan gaan over een achter­stand in de betaling van uw (lopende) maandelijkse termijnen. Of over een achter­stand in de betaling van uw rest­schuld. Een rest­schuld ontstaat wanneer u na de verkoop van de woning niet de gehele hypotheek heeft terug­betaald. Als u wilt weten hoe hoog de achter­stand is of waar de vordering uit bestaat, dan kunt u een specificatie opvragen.

Vraag overzicht op

Kan ik een betalingsregeling treffen?

Lukt het niet om op tijd te betalen? We staan er voor open om een betalings­regeling met u af te spreken. Bij het treffen van een betalings­regeling, vragen wij altijd een overzicht van uw inkomsten en uitgaven. U kunt online een verzoek doen tot een betalings­regeling. Bellen kan ook via 088 - 209 25 81.

Ga naar inkomsten- en uitgavenformulier

Achterstand in maandelijkse termijnen

Heeft u één of meerdere maandelijkse termijnen van uw hypotheek niet betaald? Klik hieronder voor meer informatie.

 

Achterstand termijnen

Verkoop / veiling woning

Het kan voorkomen dat het verkopen of veilen van een woning noodzakelijk is. Hier zijn verschillende mogelijk­heden voor. Wilt u hier meer over weten? Klik hieronder voor meer informatie.

 

Verkoop woning

Restschuld

Misschien heeft u een (achterstand in de betaling van uw) rest­schuld. Een restschuld is een deel van de hypotheek dat niet door de verkoop van de woning is betaald. Klik hieronder voor meer informatie.

 

Restschuld

Hulp bij schulden

Het kan iedereen overkomen, een betalings­achterstand oplopen. Door verschillende omstandig­heden of een verandering in uw situatie kunnen betalings­achterstanden ontstaan. Hierdoor kunt u misschien één of meerdere maandelijkse termijnen van uw hypotheek niet (op tijd) betalen. Of kunt u de restschuld, die is ontstaan na de verkoop van de woning, (tijdelijk) niet betalen.

Maakt u zich zorgen?
Flanderijn helpt bij het vinden van een oplossing. Ook als u denkt dat een oplossing niet gaat lukken. Er is soms meer mogelijk dan u denkt. Hiervoor is het wel belangrijk dat u zo snel mogelijk contact met ons opneemt. Samen bespreken we de situatie en kijken we naar een passende oplossing.

Ga naar hulp bij schulden

Uw situatie

Het kan gebeuren dat u door een bepaalde situatie uw hypotheek (tijdelijk of niet meer) kunt betalen. Flanderijn denkt ook hier graag met u in mee. Neem hiervoor gerust contact met ons op via telefoonnummer 088 - 209 25 81.

Klik hieronder op één van de onderstaande situaties die op u van toepassing is voor meer informatie.

Scheiding

Een scheiding kan gevolgen hebben voor een woning en de hypotheek, zeker als u samen met uw partner eigenaar bent van een woning. Als de hypotheek op naam van u allebei staat, bent u samen verantwoordelijk voor de betaling van de hypotheek. Klik hieronder voor meer informatie rondom een scheiding en uw hypotheek.

 

Lees meer

Overlijden

Bij een sterfgeval staat uw hoofd er waarschijnlijk niet naar om praktische zaken te regelen. Rondom een overlijden, spelen er meer dan genoeg zaken die dan prioriteit voor u hebben. Een overlijden heeft vaak veel gevolgen, helaas vaak ook financiële. Klik hieronder voor meer informatie rondom een overlijden en een hypotheek.

 

Lees meer

Inkomen

Uw inkomen kan door verschillende omstandigheden onder druk komen te staan. Flanderijn en uw hypotheek­verstrekker staan altijd klaar om u te helpen. Vaak is er meer mogelijk dan u misschien denkt. Klik hieronder voor meer informatie over verandering in uw inkomen en uw hypotheek.

 

Lees meer

Om gebruik te maken van Facebook Messenger, dient u de cookies van Flanderijn te accepteren. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar ons privacy statement.