Flanderijn is van oorsprong een incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie en bestaat al sinds 1948. In de afgelopen jaren heeft Flanderijn zich ontwikkeld tot een full-service organisatie op het gebied van creditmanagement, betalingsbeheer en administratieve ondersteuning.
Flanderijn is een incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie. Wij worden door schuldeisers ingeschakeld om openstaande vorderingen te incasseren. Denk bijvoorbeeld aan de zorgpremie die iemand niet (meer) kan voldoen of aan problemen bij het betalen van de huur. Flanderijn onderscheidt zich door een aanpak die grotere schulden en onnodige kosten voor de schuldenaren voorkomt. Dit doen wij door serieus te kijken naar de oorzaak van het probleem en het vinden van een passende oplossing. Lukt het alsnog niet om tot een betaling te komen? Dan kan een van onze gerechtsdeurwaarders worden ingezet.
Onze dienstverlening is zeer breed. Naast incasso- en gerechtsdeurwaarderstaken ondersteunen wij bedrijven bij hun debiteurenbeheer, geven wij juridisch advies en voeren gerechtelijke procedures, detacheren wij medewerkers, geven wij trainingen, assisteren wij bedrijven met ons callcenter en administratieve taken en voeren wij huisbezoeken uit. We werken nauw samen met een aantal gerenommeerde partijen op het gebied van creditmanagement, schuldhulpverlening, detachering en online betalingsverkeer.
Flanderijn heeft een netwerk met elf kantoren, waarvan één in België. Momenteel hebben wij kantoren in: Amsterdam, Antwerpen, Apeldoorn, Appingedam, Bergen op Zoom, Den Haag, Heerenveen, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Venray. Klik hier voor meer informatie over de kantoren.
Momenteel werken er ongeveer 600 medewerkers bij Flanderijn. Het personeelsbestand is opgebouwd uit gerechtsdeurwaarders, toegevoegd gerechtsdeurwaarders, juristen, (senior) klantmedewerkers incasso, stafmedewerkers en facilitaire medewerkers. De directie wordt gevoerd door een team van gerechtsdeurwaarders en niet-gerechtsdeurwaarders die allen aandeelhouder zijn van de organisatie.
Flanderijn onderscheidt zich met een eigen kwaliteitsmanagementsysteem, dat verder gaat dan de gangbare normen in onze branche. De Normen voor Kwaliteit van de Koninklijke Beroepsorganisaties van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) en de aanvullende kwaliteitsnormen ISO 9001:2015 en ISAE 3402 zijn onderdeel van dit systeem. Wij kunnen onze kwaliteit zwart-op-wit aantonen met jaarlijkse beoordelingen door externe auditors en regelmatige controles op grond van de internationale ISAE 3402 standaard.
Meer over kwaliteit
Naast het leveren van diensten op het gebied van incasso en gerechtsdeurwaarders, verzorgt Flanderijn een vroegtijdig interventie- en regietraject dat moet voorkomen dat schuldenaren met bemiddelbare schulden in een minnelijk of wettelijk schuldhulpverleningstraject terecht komen. Verder bewaken wij de financiële en maatschappelijke belangen van partijen en stellen we onze backoffice beschikbaar voor onder andere verzekeraars, makelaars/tussenpersonen, leasemaatschappijen en fleetowners.
Bekijk samenwerkingsverbanden
Flanderijn hecht waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom hebben we de Flanderijn Foundation opgericht. Hiermee vergroten we de maatschappelijke zelfredzaamheid en weerbaarheid van jongvolwassenen. Het project The Boost geeft jongvolwassenen hun zelfvertrouwen weer terug waardoor hun kans op een baan groter wordt.
Meer over de foundation
Met ruim 600 collega’s werken we eraan om in schuldsituaties zowel de schuldeiser als schuldenaar zo goed mogelijk te helpen. Want het gaat om geld, maar óók om mensen. Dat maakt werken bij Flanderijn veelzijdig en uitdagend.
Op zoek naar een vacature bij Flanderijn? Bekijk hier het overzicht van de actuele vacatures bij onze verschillende kantoren.
Ga naar vacatures
Flanderijn Invordering maakt onderdeel uit van Flanderijn en richt zich speciaal op de publieke sector. Flanderijn Invordering werkt in opdracht van gemeenten, waterschappen, provincies en bestuurlijke samenwerkingsverbanden in Nederland. Wij vorderen namens deze opdrachtgevers alle lokale belastingen en heffingen in, zoals bijvoorbeeld de onroerende zaakbelastingen, rioolheffingen, de verontreinigingsheffing of parkeerbelasting.