Direct naar de content Direct naar de footer

Beslagvrije voet

Als een gerechtsdeurwaarder beslag heeft gelegd op uw loon of uit­kering, dan is hij verplicht om rekening te houden met een beslag­vrije voet. De beslagvrije voet is het minimumbedrag waarop u recht heeft. Dit bedrag heeft u nodig om van te leven.

Beslagvrije voet
Een deel van het inkomen valt niet onder het beslag. Dit deel heet de beslagvrije voet. Op dit deel van het inkomen mag de deurwaarder geen beslag leggen. De beslagvrije voet is het minimumbedrag waarop u recht heeft. Dit bedrag heeft u nodig om van te leven. Denk bijvoorbeeld aan de huur die u betaalt voor uw huis of het bedrag dat wordt uitgegeven aan dagelijkse boodschappen. Ook de premie voor de zorgverzekering valt hieronder. De beslagvrije voet is door ons berekend met de gegevens die bij ons bekend zijn. Als niet alle gegevens bekend zijn, is het mogelijk dat uw beslagvrije voet niet juist is berekend.
 

Geef de juiste informatie door!

Gegevens die belangrijk zijn voor het berekenen van de beslagvrije voet is bijvoorbeeld de hoogte van de huurprijs van uw woning. Als u twijfels heeft of wij wel de juiste gegevens hebben, stuur de juiste gegevens dan zo snel mogelijk aan ons op.

Verandert er iets in uw inkomsten of leefsituatie?

Geef dit dan door aan de gerechtsdeurwaarder. Dit kan namelijk gevolgen hebben voor de hoogte van de beslagvrije voet.

Controle

U heeft bij het eerste beslag op uw inkomen een overzicht ontvangen. Uw beslagvrije voet is berekend met de gegevens en bedragen uit dat overzicht. Controleer het overzicht goed. Klopt er iets niet? Of mist er iets? Geef dit aan ons door.

Meer informatie over de gegevens die meetellen voor het berekenen van de beslagvrije voet vindt u op www.uwbeslagvrijevoet.nl.

Ga naar www.uwbeslagvrijevoet.nl

Herberekenen beslagvrije voet

Heeft één van onze gerechtsdeurwaarders beslag gelegd op uw salaris, uitkering, toeslag of voorlopige teruggaaf? En bent u van mening dat u door de beslaglegging niet voldoende geld heeft om van te leven? Vraag dan een herberekening aan van uw beslagvrije voet. Geef aan wat er niet klopt en stuur een bewijs daarvan mee. Zonder bewijs kunnen wij uw beslagvrije voet niet berekenen.
 

Stuur bewijs voor beslagvrije voet

Veelgestelde vragen

Een beslagvrije voet is van toepassing wanneer een gerechtsdeurwaarder beslag heeft gelegd op uw inkomen. Een deel van het inkomen valt niet onder het beslag. Dit deel heet de beslagvrije voet. Op dit deel van het inkomen mag de deurwaarder geen beslag leggen. De beslagvrije voet is het minimumbedrag waarop u recht heeft. Dit bedrag heeft u nodig om van te leven.  Denk bijvoorbeeld aan de huur die u betaalt voor uw huis of het bedrag dat wordt uitgegeven aan dagelijkse boodschappen. Ook de premie voor de zorgverzekering valt hieronder. Meer weten? Kijk op onze Beslagvrije voet pagina voor alle info.

Wilt u zelf uw beslagvrije voet berekenen? Dat kan met de rekenmodule van de Rijksoverheid. Zodra u alle gegevens heeft ingevuld, ziet u een berekening van uw beslagvrije voet. U kunt deze gegevens printen. Geeft deze berekening een andere beslagvrije voet dan wij hebben? Neem dan contact met ons op.

Als er beslag is gelegd op uw inkomen moet u een minimumbedrag overhouden om van te leven. Dit heet de beslagvrije voet. Daar heeft u recht op. Controleer het overzicht van uw beslagvrije voet goed via Uwbeslagvrijevoet.nl. Klopt er iets niet? Geef dan de juiste gegevens aan ons door via info@flanderijn.nl. Geef altijd uw dossiernummer door.

Neem direct contact met ons op via WhatsApp. We kunnen u beter helpen als u direct het dossiernummer in uw bericht zet.

Start WhatsApp gesprek