Gisteren vond bij Vebego in Uden de actiebijeenkomst van de Nationale Coalitie Financiële Gezondheid (NCFG) plaats.


Dit is een brede coalitie van 42 bedrijven en organisaties die zich sinds eind 2022 inzet voor de financiële gezondheid van werknemers. Op initiatief van Deloitte, ING Nederland en SchuldenlabNL is in november vorig jaar de NCFG gelanceerd. In haar hoedanigheid van erevoorzitter van SchuldenLabNL was Hare Majesteit Koningin Máxima ook bij deze actiebijeenkomst aanwezig.

Binnen de NCFG lag in het afgelopen half jaar het accent op het ontwikkelen van concrete instrumenten en het delen van best practices. Deze werden tijdens de bijeenkomst toegelicht. Zo is er nu bijvoorbeeld een instrument waarmee werkgevers de financiële gezondheid van hun werknemers kunnen meten en een leidraad van good practices met betrekking tot het vergroten van het bewustzijn over het belang van financieel gezonde medewerkers in alle lagen van de organisatie. De komende zes maanden gaan de partners kijken hoe zij met de ontwikkelde instrumenten nóg meer werknemers kunnen bereiken en meer bedrijven kunnen motiveren om zich bij de NCFG aan te sluiten, waaronder het mkb. 
 
Werkgevers spelen een belangrijke rol in het vroegtijdig signaleren van financiële problemen en schulden bij hun medewerkers. De arbeidsproductiviteit van werknemers met financiële problemen is vaak lager door hoger ziekteverzuim, stress en een slechtere mentale en fysieke gezondheid. Onderzoek van Deloitte, in samenwerking met SchuldenlabNL en VNO-NCW, laat zien dat vier op de vijf werkgevers hiermee te maken heeft. Lees hier meer informatie.

Flanderijn is vanaf de start bij de NCFG betrokken, niet alleen als kennispartner maar ook als werkgever van bijna 600 collega's waarvoor financiële gezondheid en het bespreekbaar maken van de financiële situatie erg belangrijk is. In de komende maanden gaan wij met de nodige acties aan de slag!