Direct naar de content Direct naar de footer

Welkom bij Flanderijn

Flanderijn incasso en gerechtsdeurwaarders Bergen op Zoom helpt u graag verder

Ik wil een incasso starten

Wij gaan direct voor u aan de slag!

Flanderijn Bergen op Zoom helpt u graag verdeR

Wij weten hoe vervelend het voor u als ondernemer is als uw facturen onbetaald blijven. De experts van Flanderijn Bergen op Zoom  kunnen u helpen. Benieuwd hoe wij dit voor u doen? Op deze speciale infopagina vindt u alle informatie om uw onbetaalde vorderingen succesvol te incasseren.

Uw klant betaalt niet? Ontdek onze Incassodiensten

Flanderijn betalen, 1100x733, 2022

Pre-Incasso starten

Soms helpt een klein duwtje in de rug. Een waarschuwende brief, e-mail of telefoontje voordat  een vordering uit handen wordt gegeven is vaak een goede eerste stap. Wij noemen dit de Pre-Incasso fase.  Maar hoe doet u dat en aan welke wettelijke eisen moet uw communicatie voldoen?  Download dan het gratis Pré-Incasso pakket met alle info!

Gratis Pre-Incasso pakket

flanderijn incasso starten, ontdek onze services

Incassoprocedure starten

Persoonlijk contact staat voorop.  Als u kiest voor een incassoprocedure van Flanderijn starten we met een minnelijk incassotraject. Hiermee proberen onze experts  uw vordering, zonder onnodige kosten, te incasseren.  Onze aanpak is door de persoonlijke benadering succesvol!  In meer dan  70% van alle incasso opdrachten wordt minnelijk betaald.  

Ja, ik wil een incasso starten

Gerechtelijke incasso Flanderijn

Gerechtelijke incasso starten

Als het minnelijk niet lukt, kan als vervolg een gerechtelijke incassoprocedure een goede keuze zijn. De juristen en gerechtsdeurwaarders van Flanderijn zijn gespecialiseerd in het voeren van gerechtelijke procedures en het uitvoeren van vonnissen. Onze juridische experts informeren u graag geheel vrijblijvend tijdens een gratis adviesgesprek.

Klik hier voor meer informatie

Waarom steeds meer Brabantse ondernemers  kiezen voor Flanderijn?

Ondernemers kiezen voor Flanderijn
 • Thuis in Bergen op Zoom;
 • Prima incassoresultaten;
 • Gespecialiseerde Incassoprofessionals;
 • Full service  incassotraject in huis;
 • Juridisch advies inbegrepen;
 • Geen onnodige kosten;
 • Altijd één aanspreekpunt;
 • Volg realtime uw dossiers;
 • Transparante communicatie;
 • Behoud klantrelatie staat centraal.

ONTDEK DE SERVICE EN EXPERTISE VAN HET TEAM VAN FLANDERIJN BERGEN OP ZOOM

Flanderijn, incasso, gerechtsdeurwaarders,

Met negen kantoren in Nederland en België beschikt Flanderijn over een breed netwerk.  Vanuit  Flanderijn  Bergen op Zoom ondersteunen wij ondernemers in de regio West-Brabant op het gebied van creditmanagement, incasso en debiteurenbeheer.

Onze dienstverlening is toegespitst op verschillende branches. Wij noemen dit de 9-pijlers van Flanderijn:  overheden, woningcorporaties, zorgverzekeraars, financiële dienstverlening, nutsbedrijven, onderwijsinstellingen, pensioenfondsen en e-commerce. Daarnaast zijn wij ook sterk binnen het MKB Grootbedrijf in West-Brabant.  Meer weten?   Op onze nieuwe infopagina vindt u alle info over onze gespecialiseerde incasso- en deurwaardersdiensten per branche

MET ONZE UNIEKE "DATAGEDREVEN INCASSO AANPAK" MAKEN WIJ ECHT HET VERSCHIL

Datagedreven incasso, Flanderijn,

Flanderijn werkt voor een grote verscheidenheid aan opdrachtgevers. Zo werken wij o.a. voor bijna alle Nederlandse zorg­verzekeraars, de grote banken  en het MKB.  In ons data warehouse kennen wij uw klant in de meeste gevallen dan ook al van andere zaken.  Met deze data gaan onze incassospecialisten graag voor u aan de slag om uw vordering succesvol te incasseren.

Deze datagedreven aanpak is niet alleen uniek in de markt, maar biedt voor u als opdrachtgever ook grote voordelen.  Benieuwd welke?  Download dan ons nieuwe whitepaper.

Alles over datagedreven incasso 

Brabant is met ruim 50000 bedrijven booming

Flanderijn Bergen op Zoom,

Welkom bij Flanderijn Bergen op Zoom

Het kantoor van Flanderijn Bergen op Zoom  is gevestigd aan de Zuid-Oostsingel 36.  Vanuit deze centraal gelegen locatie aan de rand van het oude centrum, bieden wij al vele jaren incasso- en deurwaarderservices voor ondernemers in de regio West-Brabant. Bent u ondernemer en wilt u vrijblijvend kennismaken met het team van Flanderijn Bergen op Zoom?  Plan dan online een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

Ja, ik wil een afspraak plannen

Locatie Bergen op Zoom, Flanderijn

Brabant is booming. Het is dan ook niet voor niets dat Flanderijn ook voor een vestiging in Bergen op Zoom heeft gekozen. Als onderdeel van de Brabantse stedenrij biedt de regio Bergen op Zoom veel kansen voor ondernemers die een onderneming willen vestigen. Daarnaast is Bergen op Zoom uitstekend bereikbaar  langs de A17 en biedt directe verbindingen naar de haven van Antwerpen, Roosendaal en Moerdijk. 

De topsectoren  in de regio zijn o.a. logistiek, agrofood & biobased en maintenence. Daarnaast zijn veel Brabantse ondernemingen binnen het MKB-grootbedrijf actief, een bedrijfstak waarvoor de experts van Flanderijn Bergen op Zoom gespecialiseerde incasso- en deurwaarderservices aanbieden.  

Krijgen waar u recht op heeft

Ontdek de succesvolle incasso services van Flanderijn Bergen op Zoom

Onze belangrijkste doelstelling is ervoor te zorgen dat u  krijgt waar u recht op heeft. Dat is de betaling van uw vordering. Om dat te realiseren hebben we een  geoptimaliseerd incassoproces ontwikkeld.  Een unieke  werkwijze die  voor u als ondernemer  veel voordelen biedt.  Als u kiest voor Flanderijn Bergen op Zoom kunt altijd rekenen op: 

 • De allerbeste incassoresultaten;
 • Persoonlijke dossierbehandeling;
 • Relatie met uw klant staat voorop;
 • Geen onnodige kosten;
 • Volg realtime uw online dossiers.

Bereken gratis hoeveel incassokosten u mag rekenen?

 Met de gratis incassokosten calculator van Flanderijn berekent u nu heel eenvoudig online de juiste incassokosten. Vul uw gegevens  in en u ziet direct welk bedrag  aan incassokosten in rekening mag worden gebracht bij uw klant. In het veld 'Te vorderen bedrag' ziet u het bedrag dat u moet vermelden in de sommatie.

Incassokosten berekenen

* Verplichte velden

Benieuwd voor welke ondernemers wij werken?

Ontdek de services van Flanderijn voor ondernemers in de regio

Q-Park staat voor Quality in parking. Kwaliteit die bezoekers al meer dan 20 jaar terugzien in de unieke dienstverlening en parkeerfaciliteiten van Q-park, te vinden op toplocaties in heel Nederland. Deze vindt u bijvoorbeeld in stadscentra maar ook bij kantoren en mobiliteitsknooppunten. Q-park verwelkomt jaarlijks meer dan 40 miljoen bezoekers. Dat stelt hoge eisen aan de organisatie en de verschillende partners zoals Flanderijn, waar Q-park al vele jaren mee samenwerkt.  

Ook kennismaken met Q-Park of benieuwd naar één van de vele services, zoals de handige Q-park app? Kijk dan snel op de nieuwe website van Q-park voor alle info. 

Ontdek de services van Flanderijn voor ondernemers in de regio

Flanderijn ondersteunt Otis op het gebied van creditmanagement, debiteurbeheer en detachering van financials. Wij zijn er trots op om ’s werelds grootste fabrikant van liften, roltrappen en rolpaden al vele jaren tot één van onze opdrachtgevers te mogen rekenen. Otis is de wereldmarktleider op het gebied van onderhoud en installatie van personentransport.  Van een geavanceerd liftsysteem tot een roltrap. Otis biedt innovatieve producten om elk gebouw in beweging te houden. 

Meer weten over de wereld van Otis? Op de nieuwe website Otis.com kunt u terugkijken op ruim 167 jaar historie en vindt u alle informatie over hun innovatieve producten en services. 

Ontdek de services van Flanderijn voor ondernemers in de regio

REMONDIS is sinds de oprichting in 1934 uitgegroeid tot één van de grootste dienstverleners ter wereld op het gebied van afval en recycling, gevaarlijk afval en smart infra. Wereldwijd is REMONDIS actief in meer dan 34 landen in zowel Azië, Afrika, Australië als Europa. Over de gehele wereld maken meer dan 30 miljoen mensen gebruik van de diensten van de REMONDIS Groep. Op het gebied van creditmanagement in Nederland biedt het team van Flanderijn ondersteuning.

Op de website Remondisnederland.nl kunt u kennismaken met de diverse services. Wilt u direct een oplossing voor uw afvalprobleem? Bestel dan online een container op Remondis-shop.nl.

Werken bij Flanderijn Bergen op Zoom

Onze actuele vacatures

Geselecteerde filteropties:
Nog geen filter(s) toegepast.
Deze vacatures voldoen aan je selectie:

Medewerker Debiteurenbeheer Utrecht

Overige
MBO
32-40 uur
Utrecht
Bekijk vacature

Toegevoegd Gerechtsdeurwaarder

Staf
HBO
32-40 uur
Alle vestigingen
Bekijk vacature

Medewerker Ambtelijke dienstverlening

Overige
HBO
32-40 uur
Bergen op Zoom
Bekijk vacature

Op zoek naar een uitdagende stage?

Bij ons kan je stage lopen op MBO-, HBO- en WO-niveau. Ga naar het overzicht en kijk welke stage bij jou past!

Bekijk alle stageplaatsen

Medewerker roladministratie

Staf
MBO
32-40 uur
Rotterdam
Bekijk vacature

Klantmedewerker Incasso Appingedam

Overige
WO
HBO
MBO
32-40 uur
Appingedam
Bekijk vacature

Data en Reporting analist

Staf
HBO
32-40 uur
Rotterdam
Bekijk vacature

Klantmedewerker Incasso (Junior/Medior)

Nutsbedrijven
MBO
32-40 uur
Bergen op Zoom
Bekijk vacature

Klantmedewerker incasso (junior) - Recovery Rotterdam

Overige
MBO
32-40 uur
Rotterdam
Bekijk vacature

Leuke stage

Zorgverzekeraars
WO
HBO
MBO
32-40 uur
Venray
Bekijk vacature

Klantmedewerker Incasso Maastricht

Overige
WO
HBO
MBO
32-40 uur
Maastricht
Bekijk vacature

Commercieel medewerker binnendienst ( Part-time)

Marketing&Sales
WO
HBO
MBO
< 24 uur
Rotterdam
Bekijk vacature

Klantmedewerker Incasso Pensioenfondsen

Pensioenfondsen
WO
HBO
MBO
32-40 uur
Rotterdam
Bekijk vacature

Supportmedewerker – parttime/fulltime

Overige
MBO
32-40 uur
Venray
Bekijk vacature

Teamcoördinator 36 – 40 uur

Overige
MBO
36-40
Venray
Bekijk vacature

Traffic Manager Klantcontact (32-40)

IT
HBO
32-40 uur
Rotterdam
Bekijk vacature

Medewerker Bijzonder Beheer Hypotheken Late

Bankwezen
MBO
32-40 uur
Rotterdam
Bekijk vacature

Klantmedewerker incasso (afdeling financiele diensten)

Finance
MBO
24-32 uur
Rotterdam
Bekijk vacature

Medewerker klant contactcenter

Bekijk vacature

Klantmedewerker Incasso Zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars
MBO
32-40 uur
Rotterdam
Bekijk vacature

Klantmedewerker incasso Zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars
MBO
32-40 uur
Appingedam
Bekijk vacature

Klantmedewerker Incasso Zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars
MBO
32-40 uur
Amsterdam
Bekijk vacature

Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures bij Flanderijn

Schrijf je in en ontvang een e-mail wanneer er nieuwe vacatures zijn die voldoen aan jouw wensen.

Inschrijven vacature-alert

Handig! Veel gestelde vragen uit onze incassopraktijk

Pre-Incasso wordt veelal ingezet voordat de middelijke incasso wordt gestart. Met pre-incasso geeft u uw klant nog eenmaal de mogelijkheid de vordering te voldoen zonder extra incassokosten. De focus ligt op behoud van de klantrelatie. Flanderijn biedt als enige deurwaarder het gratis  Pre-Incasso pakket aan. Meer weten? Kijk op onze Pre-Incasso pagina voor alle info. 

Hoe zet u een betalingsachterstand van een klant om in een betaling?  Om dat te bereiken kunt u als ondernemer verschillende wegen bewandelen. Een officiële incassoprocedure is daar één van.  Maar soms kan als eerste stap een "zachtere aanpak" helpen.  Met het gratis Pré-Incasso pakket van Flanderijn kunt u nu zelf aan de slag om uw klant op vriendelijke en juridisch juiste wijze te helpen herinneren dat er nog een factuur open staat.

U heeft een specifieke vraag op het gebied van incasso of debiteurenbeheer? De experts van Flanderijn helpen u dan graag verder. Tijdens een gratis adviesgesprek kunnen wij uw vragen inhoudelijk bespreken en adviseren over eventuele vervolgstappen. U kunt een adviesgesprek online plannen op onze website. 

Een incasso wordt uitgevoerd om een betaling te innen bij een klant of een afnemer van uw producten of diensten. U kunt dit ook via automatische incasso zelf innen. Wanneer de betaling uitblijft, dan kunt u een incassotraject bij een incassobureau of deurwaarderskantoor starten. Meer weten? Op onze website vindt u een handig overzicht welke incasso mogelijkheden er zijn. 

Een incasso is het traject dat een incassobureau of deurwaarder doorloopt om een betalingsachterstand van uw klant om te zetten in een betaling. Dit traject bestaat uit het pre-incasso traject, het minnelijke traject en het gerechtelijke traject. Meer weten? Op onze nieuwe infopagina vindt u meer info over hoe een incassotraject werkt.

Voor een incasso opdracht kunt u contact zoeken met een incassobureau of een gerechtsdeurwaarder. De samenwerking met een gerechtsdeurwaarder heeft als voordeel dat men alle expertises in huis heeft en mocht een gang naar de rechtbank noodzakelijk zijn, dan kan een gerechtsdeurwaarder dit voor u. Een incassobureau heeft deze mogelijkheid niet.  Meer weten hoe u een incasso kunt starten? Op onze nieuwe infopagina vindt u alle informatie. 

Een Incasso starten bij Flanderijn is eenvoudig. Dit doet u heel gemakkelijk online via onze website. Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen gaan onze incasso experts direct voor u aan de slag. Vaak hebben zij nog wat extra informatie nodig, dit verschilt per dossier. Mocht dit het geval zijn dan nemen zij telefonisch contact met u op. 

U heeft een specifieke vraag op het gebied van incasso of debiteurenbeheer? De experts van Flanderijn helpen u dan graag verder. Tijdens een gratis adviesgesprek kunnen wij uw vragen inhoudelijk bespreken en adviseren over eventuele vervolgstappen. U kunt een adviesgesprek online plannen op onze website. 

De minnelijke incassoprocedure is een proces waarin wij uw klant schriftelijk, telefonisch en waar nodig met een persoonlijk bezoek benaderen. De vordering wordt verhoogd met buitengerechtelijke incassokosten. Deze kosten dekken de kosten die een ondernemer of incassobureau maakt om de schuld te innen. Doelstelling van minnelijke incasso is de betaling van uw vordering, of ineens, of via een betalingsregeling zonder onnodige kosten. Meer weten? Wij hebben een handig overzichtspagina voor u samengesteld met de veelgestelde vragen over minnelijke incasso. 

Kijk op onze Minnelijke Incasso pagina voor alle info.  

B2C
Dit hangt af van de openstaande rekening.  Voor consumenten rekenen we in de wet vastgestelde incassokosten. Incassokosten bestaan uit een percentage van de rekening. Hoe hoger de rekening, hoe lager het percentage. Bekijk staffel.

B2B
Voor zakelijke vorderingen gelden de afspraken zoals u die heeft vastgelegd in uw algemene voorwaarden. Heeft u geen specifieke afspraken gemaakt? Dan geldt de wettelijke regeling.

Met het minnelijke incassoproces  proberen wij uw vorderingen  zonder tussenkomst van de rechter, voor u te incasseren.  Door onze persoonlijke aanpak, het  regionale netwerk  en ons unieke datagestuurde incassoproces,  hebben wij alle tools in handen om samen met u en uw klant tot een betaaloplossing komen.  Het allerbelangrijkste daarbij is het persoonlijke contact. Lees hier alles over ons geoptimaliseerde proces.

Een incasso starten is bij Flanderijn heel eenvoudig. U meldt uw incasso opdracht aan via Incasso starten. Onze incasso experts gaan dan direct voor u aan de slag.  Onze incasso-experts nemen altijd eerst even telefonisch contact met u op.  Zo kunnen wij eventuele vragen van uw kant  beantwoorden en kunt u de kwestie toelichten.  Vervolgens benaderen wij volgens een bepaalde systematiek de  schuldenaar. Dit doen we schriftelijk, telefonisch en waar nodig ook middels huisbezoeken.   Ons streven is om het minnelijke incassotraject binnen 60 dagen succesvol af te ronden. 

Als uw klant niet heeft betaalt heeft u twee mogelijkheden. Als wij voldoende kansen zien om uw vordering alsnog te verhalen, starten wij in overleg met u een gerechtelijke procedure. Wilt u dit niet of schatten wij de kansen op succes bij een gerechtelijke procedure laag in, dan zullen wij u adviseren de procedure te staken. Wij willen immers voorkomen dat u met onnodige kosten te maken krijgt.  

Nieuw! Een handig overzicht van veelgestelde vragen en de antwoorden op het gebied van Minnelijke Incasso. U vindt ze op onze nieuwe  infopagina.

Als uw klant nog steeds niet betaalt na de minnelijke incasso, volgt vaak een gerechtelijke incassoprocedure. Deze  gerechtelijke fase begint met het opstellen en uitbrengen van een dagvaarding door de gerechtsdeurwaarder. In deze procedure verzoekt de gerechtsdeurwaarder de rechter om uw klant tot betaling van de vordering te veroordelen. Met de uitspraak kan betaling worden afgedwongen,  bijvoorbeeld door beslaglegging op het inkomen of andere vermogensbestanddelen. Kijk voor meer info over de Gerechtelijke Incasso op onze nieuwe infopagina en plan een gratis adviesgesprek met één van onze experts.