Flanderijn hecht veel waarde aan een actieve en betrokken ondernemingsraad. 

Door regelmatig overleg en betrokkenheid bij besluitvormingsprocessen speelt de OR binnen Flanderijn een belangrijke rol bij het creëren van een gezonde en prettige werkomgeving waar iedereen zich thuis voelt.

Het is als OR dan ook belangrijk zichtbaar te zijn en “op de vloer” extra aandacht te besteden aan belangrijke thema’s.  ‘Vandaar dat wij als OR van Flanderijn recent een bijzonder initiatief hebben genomen’ vertelt Narine, die al ruim 6 jaar actief betrokken is bij de OR. ‘Op basis van de resultaten van het laatste onderzoek naar de medewerkerstevredenheid, vonden wij het belangrijk om meer inzicht te krijgen in een aantal specifieke onderwerpen. Daarvoor hebben we themasessies georganiseerd waar zowel online als fysiek aan kon worden deelgenomen.’


OR Flanderijn organiseert 3 themasessies

De eerste sessie stond geheel in het teken van gelijkheid. Een belangrijk onderwerp, zeker in een organisatie met meer dan 600 collega’s  met een diverse samenstelling. Tijdens deze sessie werd besproken hoe medewerkers het thema gelijkheid binnen Flanderijn ervaren. Ook de belangrijke rol van de vertrouwenspersonen binnen Flanderijn werd nog eens extra belicht. Een waardevolle sessie waarin nog eens duidelijk naar voren kwam hoe plezierig en tolerant de cultuur binnen Flanderijn door veel collega’s ervaren wordt. "Het werd ook zeer gewaardeerd dat één van de directieleden aan het begin van de sessie aansloot om te vertellen dat men ook altijd de ruimte moet voelen om het aan te geven als er aandachtspunten zijn" vertelt Narine. 

In de sessie over bedrijfscultuur en veiligheid binnen Flanderijn stond de vraag centraal of de bedrijfscultuur nog verder kan worden verbeterd. Ook werd gevraagd of de huidige veiligheidsmaatregelen effectief genoeg zijn of dat er ruimte is voor verbetering.

Tijdens de derde sessie, die geheel in het teken stond van de (thuis)werkplekken, werd met elkaar uitgebreid gebrainstormd over hoe we werkplekken van medewerkers, zowel op kantoor als thuis, comfortabeler en efficiënter kunnen maken. Een inspirerende sessie waarin ook duidelijk werd dat het thuiswerkbeleid binnen Flanderijn veelal goed aansluit bij de wensen van de medewerkers.


Ook deel uitmaken van een inspirerende organisatie?

Dit bijzondere initiatief van de OR heeft niet alleen bijgedragen aan nog meer onderlinge betrokkenheid maar heeft ook een aantal waardevolle uitkomsten opgeleverd waarmee we de organisatie nog verder kunnen verbeteren. Wil jij ook deel uitmaken van een inspirerende organisatie met veel uitdagingen en oog voor de werknemers?

Ontdek dan jouw mogelijkheden bij Flanderijn! 

Bekijk alle vacatures