José Kroon viert vandaag een bijzondere mijlpaal: maar liefst 40 jaar in dienst bij Flanderijn!

Als teammanager en drijvende kracht achter het incassoteam voor huurincasso is José uitgegroeid tot dé credit management expert voor woningcorporaties en commerciële vastgoed verhuurders. Natuurlijk wilden we deze bijzondere gelegenheid niet zomaar voorbij laten gaan, dus zijn we even bij José langsgegaan voor een kort interview over haar tijd bij Flanderijn.


Een indrukwekkende loopbaan

Dankzij de broers Van der Heide ben ik nu alweer 40 jaar geleden bij Flanderijn terecht gekomen. Toen ik nog bij de Goudse Verzekeringen werkte, zagen zij potentie in mij. Mijn reis begon als receptioniste in Gouda. Later vervulde ik diverse rollen bij Van der Heide, waaronder financiële diensten en werkzaamheden in de boekhouding. We begonnen met slechts 7 mensen bij Van der Heide, en uiteindelijk groeiden we uit tot een team van 50 personen. Hierna werd het deurwaarderskantoor Van der Heide in het jaar 2000 overgenomen door Flanderijn.


Hoe heb je jouw tijd bij Flanderijn beleefd?

Ik kan terugkijken op 40 ontzettend leuke jaren met veel afwisseling! Ik heb enorm veel geleerd, waardevolle contacten gelegd en er zelfs twee geweldige vriendschappen aan overgehouden. Gedurende al die tijd heb ik verschillende functies bekleed, van MKB tot boekhouding. Momenteel vervul ik al geruime tijd de rol van teammanager op de huurincasso afdeling, wat ik erg leuk vind!


Hoe heb je de verandering van de deurwaarderij ervaren?

Toch wel wat lastig. Het sociale en maatschappelijke aspect vereist een totaal andere mindset. Persoonlijk vond ik het niet lastig, maar het overbrengen ervan naar een team was wel uitdagend. Het traditionele idee van een 'stok achter de deur' verdwijnt, en dat vergt aanpassingsvermogen. Als een lid van de oude garde én als teammanager is het jouw taak om je teamleden mee te nemen in deze nieuwe manier van denken. Gelukkig heeft de organisatie dit geleidelijk aangepakt, stap voor stap, en uiteindelijk heeft dat een positieve uitkomsten gehad. Daarbij helpt het ook dat Flanderijn met maatschappelijke focus een bijdrage probeert te leveren aan het beheersbaar houden van de schuldenproblematiek. De campagne ‘Tot hier en nu verder’ die we vorig jaar hebben gelanceerd, is daar een mooi voorbeeld van.


Hoe heb je Flanderijn als werkgever ervaren?

Flanderijn bevalt me erg goed; ik werk hier al 40 jaar, dat zegt volgens mij genoeg. Ik vervul mijn rol met plezier. Vanaf het begin heerst er een informele sfeer, wat ik enorm waardeer. De mentaliteit bij Flanderijn spreekt me aan; directe communicatie en oprechtheid. Ook waardeer ik de vrijheid die er is voor informele interacties. Ik ben dankbaar dat ik bij Flanderijn altijd mezelf heb kunnen zijn en dat ook zo heb kunnen blijven.


Hoe onderscheidt Flanderijn zich volgens jou in de sector huurincasso?

Bij Flanderijn draait het om een persoonlijke benadering en om maatschappelijk verantwoord te incasseren. Flanderijn onderhoudt sterke relaties met diverse partijen op het gebied van sociaal verantwoorde incasso wat ons helpt in onze diensten. We streven naar maatwerk en beschikken over uitgebreide kennis op het gebied van huurzaken. We hebben met meerdere huurpartijen al 30 jaar goede partnerships. Wat ons onderscheidt, is dat we niet alleen praten maar ook daadwerkelijk handelen!

We willen José nogmaals feliciteren namens heel Flanderijn!