De Marathon van Rotterdam, een van de grootste en meest vooraanstaande marathons ter wereld, staat weer voor de deur.

Op zaterdag 13 en zondag 14 april komen duizenden hardlopers samen in de bruisende havenstad om deel te nemen aan dit iconische evenement. Met zijn snelle parcours, uitbundige supporters en internationale allure trekt de Rotterdamse marathon jaarlijks de aandacht van zowel professionele atleten als enthousiaste amateurs.

Dit jaar is het de 43e editie van de NN marathon Rotterdam. De sfeer tijdens de Rotterdamse marathon is ongeëvenaard. Langs het parcours staan duizenden toeschouwers die de lopers aanmoedigen met spandoeken, muziek en aanmoedigingen. Het is een feestelijke gelegenheid waarbij de hele stad betrokken is, van de Erasmusbrug tot aan de Coolsingel.


Geschiedenis van de NN marathon

De Marathon van Rotterdam is een jaarlijks terugkerend spektakel dat sinds 1981 de straten van Rotterdam in vuur en vlam zet. Wat begon als een bescheiden evenement is uitgegroeid tot de grootste marathon van Nederland, met een recordaantal deelnemers in 2023. Onder de naam NN Marathon Rotterdam heeft deze iconische race een vaste plaats verworven in de harten van hardlopers en toeschouwers over de hele wereld. In de wereld van de langeafstandslopen staat de Marathon van Rotterdam hoog aangeschreven, niet alleen vanwege zijn omvang maar ook vanwege de professionele organisatie en de uitdagende maar prachtige route door de dynamische stad.


Team Flanderijn op weg naar de finish

Dit jaar zullen een aantal Flanderijn-collega’s opnieuw deelnemen aan de Rotterdamse Marathon, zoals Martijn van Brakel. Samen met een grote groep vanuit het ICT-team, zal Martijn de uitdaging aangaan om de marathon te lopen. We zijn benieuwd om zijn ervaringen en motivatie te horen achter deze sportieve deelname aan een van 's lands meest iconische sportevenementen.


Is dit de eerste keer dat je mee loopt? En ga je de hele marathon lopen?

Dit is de tweede keer dat ons team deelneemt aan de marathon. Vorig jaar hebben we voor het eerst meegedaan als afdeling. Er waren negen deelnemers van de ICT-afdeling, samen met Sjors die niet tot onze afdeling behoort. We hebben ons opgesplitst in één estafetteteam en drie duo's om mee te doen aan de race.
 

Wat heeft je gemotiveerd om deel te nemen aan de Rotterdamse marathon?

Ou Yun heeft ons enthousiast gemaakt om deel te nemen aan de marathon! Als team zijn we voortdurend op zoek naar activiteiten om samen te doen. Dit idee ontstond twee jaar geleden, en sindsdien zijn we begonnen met trainen voor de marathon, soms gezamenlijk en soms individueel. Vorig jaar hebben we met succes deelgenomen aan de race.


Hoe heb je je voorbereid op deze marathon? Kun je ons iets vertellen over je trainingsroutine?

Sommige teamleden hebben echt een strak schema en lopen vijf keer per week. Zelf loop ik twee keer per week: de ene keer 5 km of 8 km, en afgelopen week 17 km.
 

Heb je eerder marathons gelopen? Zo ja, hoe verschilt de Rotterdamse marathon van andere marathons die je hebt gelopen?

Ik loop zelf niet zo vaak, maar Rick en Serdar hebben al eens de CPC van Den Haag gelopen, een halve marathon. Ze zijn van plan om daarna de marathon van Leiden te rennen. Onlangs hebben we ook samen met het team de Bruggenloop gedaan.


Komende zondag zijn deze Flanderijn-collega's klaar om de marathon te rocken:

Sjors, Ou Yun, Soraya, Sharon, Rick, Frank, Pim, Serdar, Swen en Martijn. Go team! 
 

Tip: Dit zijn de beste plekken om de Marathon van Rotterdam te bekijken - Rijnmond