Het voorkomen van huurachterstanden wordt steeds belangrijker.

Er is zowel binnen de woningcorporaties als ook bij de commerciële vastgoedbedrijven veel aandacht voor preventie en vroeg signalering. Toch zijn er nog steeds veel huurders die niet tijdig betalen. Vaak door betalingsonmacht, soms door onwil. En lang niet iedere huurder met betalingsachterstand aanvaardt hulp. De ene huurder komt terecht in de minnelijke schuldhulpverlening en wellicht de Wsnp. De andere huurder ontvangt een dagvaarding voor een gerechtelijke procedure. Soms wordt een huurder uit zijn woning gezet, terwijl het onderzoek binnen de minnelijke schuldregeling nog loopt.


Training huurincasso en schuldenproblematiek

Flanderijn Trainingen heeft speciaal rond dit thema de nieuwe training Huurincasso en Schuldenproblematiek ontwikkeld. Deze nieuwe interactieve training is zeer geschikt voor medewerkers van woningcorporaties, overheden en de commerciële vastgoedbranche.

Onze trainer Sigrid Janssen-Schuurman  bespreekt tijdens deze 1-daagse training beide hulptrajecten en onderstaande onderwerpen welke uitgebreid aan bod komen;

  • Introductie incassopraktijk en de gerechtsdeurwaarder
  • De dagvaarding, ambtshalve toetsing en vroegsignalering
  • De rechter en de verschillende vonnissen
  • Schuldbemiddeling of saneringskrediet
  • Het smal moratorium en de ontruiming
  • Verkorting Msnp en Wsnp na 18 maanden
  • Ander wijzigingen m.b.t. de Wsnp


Ontmoet trainer Sigrid Janssen-Schuurman

De training huurincasso en schuldenproblematiek wordt gegeven door mr. Sigrid Janssen-Schuurman. Sigrid  is sinds 2006 als trainer binnen Flanderijn werkzaam.  Het overbrengen van kennis is echt haar ding!  Naast het onboarden en trainen van nieuwe collega's geeft Sigrid diverse trainingen voor externe partijen zoals woningcorporaties, makelaars en vastgoedbeheerders. Haar specialisatie ligt daarbij op het gebied van huurrecht, hypotheekvorderingen en de executieveiling, minnelijke en gerechtelijk incasso, beslag- en executierecht, schulphulpverlening, Wsnp en faillissement. 


Nu op twee locaties!

De training wordt aangeboden op twee verschillende locaties: Rotterdam en Assen. In Rotterdam op 29 januari 2024 en in Assen op 13 februari 2024. Schrijf u snel in voor 29 januari. Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar!


Flanderijn Trainingen

Flanderijn trainingen is het trainingsinstituut binnen de creditmanagementbranche en bieden een uitgebreid trainingsaanbod. Wij bieden naast deze training huurincasso en schuldenproblematiek een breed scala aan opleidingen en trainingen voor medewerkers welke actief zijn op het terrein van incasso en debiteurenbeheer. Deze worden gegeven door ervaren professionals uit de branche. Op Flanderijn.nl vindt u een handig overzicht van het actuele trainingsaanbod