Welkom bij de allereerste aflevering van "Nieuwe Collega aan het Woord", waar we kennismaken met onze nieuwe collega’s.

Vandaag ontmoeten we, Celine Meijer, die onlangs het team van Flanderijn is komen versterken.
 

Celine aan het woord

Kun je kort iets over jezelf vertellen?
Ik ben 27 jaar en ik kom oorspronkelijk uit Groningen. Tot drie jaar geleden heb ik daar gewoond. Nieuwsgierig naar wat er buiten Groningen te ontdekken viel, heb ik besloten mijn horizon te verbreden en ben ik uiteindelijk terechtgekomen in de Randstad in Amsterdam!


Wat is je werk/school verleden?
Na het afronden van mijn MBO SAW opleiding heb ik mijn interesse verlegd naar de zorgsector. Ik heb stages gelopen in de jeugdzorg, met ouderen en kinderen. Daarnaast heb ik ook ervaring opgedaan als recreatiemedewerker op een camping. Vervolgens ben ik begonnen aan een opleiding Social Work, waarbij ik mijn propedeuse heb behaald. Tijdens de COVID-19 pandemie ben ik gaan werken bij de GGD, waar ik als coach kwaliteitsbeheer verantwoordelijk was voor het controleren van medische dossiers en het inwerken van nieuwe collega's. Na het afnemen van de coronamaatregelen kwamen veel banen in die sector te vervallen, waarna ik de overstap heb gemaakt naar de zorg als welzijnsmedewerker. En nu ben ik sinds maandag begonnen bij Flanderijn.


Hoe ben je bij Flanderijn terecht gekomen?
Dit is een grappig verhaal! Ik heb een goede vriendin die ik al ken sinds de middelbare school, waar we altijd samen in Groningen zaten. We waren heel close; we werkten zelfs samen in de retail. Ik besloot verder te studeren, maar zij bleef werken. Uiteindelijk is zij bij Flanderijn gaan werken in de vestiging Appingedam (Demi Visser). Op een gegeven moment vertelde ze me over haar baan bij Flanderijn, ze was er heel positief over en gaf aan hier voor altijd te willen werken, wat voor haar vrij ongebruikelijk was omdat ze meestal snel op iets uitgekeken was. Ik had altijd gedacht dat ik hulpverlener zou worden. Toen maakte ik voor de grap de opmerking: "Zal ik dan maar terug naar Groningen verhuizen en ook bij Flanderijn gaan werken?" Tot mijn verbazing zei ze dat ze dat helemaal bij mij vond passen en dat er ook vacatures waren in Amsterdam. En zo zit ik hier nu.


Wat is precies jouw functie hier bij Flanderijn?
Op dit moment ben ik werkzaam als junior incassomedewerker in de pijler zorg. Hier help ik klanten van onze opdrachtgevers met betalen. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan premies van zorgverzekeringen. Een hele interessant vakgebied waar ik mij de komende periode extra in ga verdiepen.


En tot slot: wat was je eerste indruk van Flanderijn? En hoe heb je tot nu toe je tijd ervaren?
Mijn eerste indruk is heel positief! Bij binnenkomst werd ik leuk ontvangen. Het eerste gesprek met de recruiter verliep ook heel prettig en toen ik hier op kantoor aankwam, voelde ik me erg nerveus. Ik werd zo hartelijk ontvangen dat mijn zenuwen snel waren verdwenen. Toen er ook nog eens een doos koekjes op mijn deurmat lagen, dacht ik: wat ben ik bij een fijn bedrijf terechtgekomen! Vandaag is het mijn vijfde werkdag hier en ik heb het erg naar mijn zin!