Woensdag 17 januari - Bezoek Koning Willem Alexander KBvG

Op woensdag 17 januari ontving de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) Koning Willem Alexander op het kantoor van Jongejan Wisseborn Gerechtsdeurwaarders in Harderwijk.

Het bezoek stond in het kader van het 150-jarig bestaan van de PBO (Publiek Belang Gerechtsdeurwaarders). Gedurende deze bijeenkomst raakte de Koning in gesprek met gerechtsdeurwaarders en vertegenwoordigers van samenwerkende organisaties, waarbij het veelzijdige ambt in zijn naam centraal stond. Tijdens dit bezoek werd ook gesproken met vertegenwoordigers van organisaties waarmee gerechtsdeurwaarders samenwerken om mensen met problematische schulden te helpen zoals een maatschappelijk werker en een bewindvoerder. Daarbij werd ook duidelijk gemaakt welke rol de gerechtsdeurwaarder in dit proces inneemt. 

Ter herdenking van het 150-jarig jubileum van de KBvG organiseerde de organisatie in december een symposium en feest in Scheveningen voor genodigden. Het vieren van dit jubileum was ook de aanleiding voor het bezoek van de Koning aan de KBvG. Jongejan Wisseborn Gerechtsdeurwaarders stelde hun kantoor in Harderwijk beschikbaar voor dit bijzondere bezoek.

Op de website van het KBvG is uitgebreid aandacht besteed aan dit bezoek.

Lees hier