Van 7 tot 9 juli vindt het North Sea Jazz Festival, het wereldberoemde muziekevenement, weer plaats in Rotterdam. Dit is het jaarlijkse muziekspektakel waar muziek en stadscultuur samensmelten. Met een dynamisch programma dat een breed scala aan muziekgenres omvat, biedt het festival een unieke ervaring voor zowel lokale bewoners als internationale bezoekers.

 

North Sea Jazz Festival Rotterdam

In 2016 verhuisde het festival van Den Haag naar Rotterdam, waar het zijn thuis vond in Ahoy. Sindsdien heeft North Sea Jazz Rotterdam op de kaart gezet als een internationale jazzhoofdstad en een belangrijk ontmoetingspunt voor muzikanten en liefhebbers van over de hele wereld.

Walhalla voor muziekliefhebbers

Dit jaar biedt het festival een diversiteit aan muziekstijlen, waarbij jazz nog steeds de hoofdtoon voert, maar waar ook ruimte is voor soul, funk, R&B, fusion en andere genrevormen. Met meer dan tien podia verspreid over het terrein is er voor ieder wat wils, van intieme jazzclubsettingen tot grootschalige openluchtpodia.

Legendarische headliners

Het festival trekt jaarlijks grote namen uit de muziekindustrie aan. Legendarische jazzartiesten zoals Herbie Hancock, Miles Davis, Ella Fitzgerald en Chick Corea hebben in het verleden het podium van het North Sea Jazz Festival betreden. Maar ook hedendaagse grootheden en opkomend talent krijgen de kans om hun muzikale kunsten te tonen. Het festival staat garant voor memorabele optredens en verrassende samenwerkingen.

Flanderijn trotse Rotterdamse onderneming

Als van oorsprong Rotterdamse organisatie zijn wij trots dat het North Sea Jazz Festival zo'n sterke band heeft met Rotterdam. Het weerspiegelt de culturele diversiteit en dynamiek van de stad. Het festival draagt bij aan het culturele imago van Rotterdam. Deze diversiteit en dynamiek zien wij dagelijks terug in ons werk waar wij klanten uit verschillende Rotterdamse wijken ondersteuning bieden met betalingsachterstanden. Zo is Flanderijn betrokken bij verschillende Rotterdamse maatschappelijke organisaties. Dat is immers van groot belang bij het oplossen van schuldsituaties. Benieuwd naar onze overige samenwerkingen? Ontdek ze hier.

Meer weten over het North Sea Jazz Festival in het bruisende Rotterdam? Bekijk het hier.

Over North Sea Jazz