Als incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie is Flanderijn actief binnen een groot aantal sectoren.

De E-commerce sector is daar één van. Een innovatieve sector die vraagt om op de business afgestemde credit management services. Veel ondernemers maken dan ook gebruik van de dienstverlening van Flanderijn. Zo ook Kompas Publising!

In onze serie; Spotlight op, bezoeken we iedere maand een ondernemer uit ons netwerk.

Deze editie brachten we een bezoek aan Kompas Publishing in Haarlem, een succesvol online mediabedrijf dat maandelijks meer dan 23 miljoen bezoekers in Nederland bereikt. Zij beschikken over een gevarieerde portfolio met gerenommeerde merken zoals Datumprikker, Fietsnetwerk en vele anderen!  En net als bij Flanderijn staat een maatschappelijke focus centraal in hun bedrijfsvoering. Alle reden voor een bezoek aan het kantoor in Haarlem waar we spraken met Aard en Jacoba Wallet.

 

Wil je jezelf en je bedrijf voorstellen?

Mijn naam is Aard Wallet, één van de medeoprichters van Kompas Publishing. Ons bedrijf is 3 jaar geleden gestart, voortgekomen uit de overname van startpagina.nl, een website met een geschiedenis van meer dan 25 jaar, en schoolbank.nl, een andere site met meer dan 20 jaar historie. Beide merken hebben een groot bereik en een rijke geschiedenis, wat de basis vormt van ons bedrijf.  In de afgelopen tijd hebben we aanzienlijke acquisities gedaan, waaronder merken als Datumprikker.nl, Fietsnetwerk en ONS televisiezender. Zo hebben we inmiddels een aardige portfolio opgebouwd.

 

We zijn hier in het pittoreske Haarlem, hoe zijn jullie hier terecht gekomen?

Toen we begonnen, waren we met 15 medewerkers gevestigd in Hoofddorp. Vervolgens zochten we naar een geschikte locatie in de buurt en al snel belandden we in Haarlem. Een leuke stad met veel sfeer. Ook het is het handig dat veel van onze medewerkers en ook wij in de buurt wonen. Het is slechts 9 kilometer fietsen vanaf ons huis. Fietsen is een dagelijkse gewoonte voor ons geworden!

 

Waar zijn jullie als organisatie trots op?

We zijn als organisatie in staat om een breed scala aan services zelf te regelen en in eigen huis uit te voeren. Juist daar zijn we erg trots op!  

 

Wat voor online activiteiten doen jullie allemaal? Jullie zijn best een grote speler met sites als Datumprikker?

Het beheren van websites en apps van A tot Z is onze core business. Dit omvat het bouwen van de technische infrastructuur tot en met het uitvoeren van marketingactiviteiten, evenals het beheren van sales door advertentieruimte in te kopen. Kortom, we bieden het totaal plaatje aan! Kompas Publishing beschikt over meerdere gekwalificeerde teams, waaronder een groot team wat actief is op het gebied van development. Zo hebben we veel expertise in eigen huis!

 

Hoe zijn jullie in contact gekomen met Flanderijn?

Heel af en toe worden ook wij geconfronteerd met een opdrachtgever die de factuur niet heeft voldaan. Zelf het incassoproces beheren kost gewoonweg te veel tijd, veroorzaakt frustratie en kan de relatie met de betrokken partij schaden. Dus we zochten naar een partner die ons hierin zou kunnen ondersteunen en qua werkwijze bij ons past. Zo kwamen we terecht bij Flanderijn.
 

Wat vinden jullie van de samenwerking met Flanderijn?

Het indienen van dossiers verloopt zeer soepel; het proces werkt echt goed. Je mailt simpelweg de documenten, legt kort uit wat er aan de hand is, en de rest gaat vanzelf. We kunnen ook online de status bekijken en krijgen updates wanneer we erom vragen, maar ook automatisch na verloop van tijd als er ontwikkelingen zijn. Onze contactpersonen bij Flanderijn schakelen zeer snel en passen zich aan onze wensen aan. En over specifieke zaken wordt altijd overleg gevoerd.

 

Bij Flanderijn staat het maatschappelijk verantwoord incasseren centraal. Hoe denken jullie over deze werkwijze?

Wij vinden het belangrijk dat ook op het gebied van incassoservices gekozen wordt voor een maatschappelijk verantwoorde aanpak. Daarbij staat klantbehoud altijd centraal en willen we ook ons imago beschermen. We geven de voorkeur aan het eerst proberen op te lossen van geschillen in onderling overleg. Als dit niet lukt, hebben we echter een expert nodig die kan bemiddelen en ons kan ontlasten, maar wel op een manier waarbij rekening wordt gehouden met de omstandigheden van de schuldenaar. We hechten veel waarde aan de mens achter de schuld; dwang heeft weinig zin. Vaak zijn er nog andere partijen die moeten worden betaald als iemand in gebreke blijft. Menselijke aspecten spelen hierin een belangrijke rol, aangezien iedereen een eigen verhaal heeft dat moet worden begrepen.

 

Welke plannen hebben jullie voor de toekomst?

We zijn absoluut van plan om verder te groeien. De komende tijd staat binnen onze organisatie consolidatie centraal. Door ons iets minder op acquisities te richten ontstaat de mogelijkheid om onze organisatie nog verder te professionaliseren. En dat verloopt zeer succesvol. We investeren in technologische verbeteringen en zijn vooral actief bezig met AI-optimalisaties. Hiervoor hebben we zelfs een apart team opgericht. We blijven onze producten door ontwikkelen en werken aan het verbeteren van onze salesorganisatie. Kortom, er staat genoeg op de agenda!

Ook kennismaken met Kompas Publishing? Bekijk de korte video impressie of ontdek meer op www.kompaspublishing.nl.

Bekijk de video!