Een herkenbare situatie in elk kantoorpand: collega's staan in een volle lift en niemand zegt wat tegen elkaar. Daarom is ‘Talk in an Elevator Day’ in het leven geroepen. Tijdens deze jaarlijkse viering worden mensen aangemoedigd om de stilte te doorbreken en het gesprek aan te gaan met medeliftgebruikers. Het is een mooi moment om contact te maken en iemand anders zijn/haar dag op te fleuren. Ook bij Flanderijn verbreken we vandaag de stilte in de lift, want onze collega Jemie stelt zich graag aan u voor.
 

Ontmoet onze nieuwe Contractmanager

  • Wie ben je en wat zijn jouw kernkwaliteiten?
    Mijn naam is Jemie Khieroe, 49 jaar oud en woonachtig in Barendrecht. Ik ben getrouwd met een hele lieve vrouw en ben gezegend met in totaal vijf kinderen. Positieve eigenschappen die mij uniek maken zijn dat ik betrouwbaar, gedecideerd, empathisch en ambitieus ben. Dit vormt voor mij de basis in hoe ik met anderen omga en hoe ik mezelf presenteer in verschillende situaties. Deze kernkwaliteiten hebben me tot nu toe gebracht waar ik nu sta in mijn persoonlijke en professionele carrière.
     
  • Wat is je zakelijke verleden?
    Zesentwintig jaar geleden heb ik tijdens mijn studie Rechten in een werkgroep kennis genomen van het ambt gerechtsdeurwaarder. Mijn interesse in dit ambt heeft mij toen bewogen om te gaan werken bij PVU deurwaarderskantoor in Breda als incassomedewerker. Later ben ik opgeklommen naar chef de bureau. Om mij verder te ontwikkelen heb ik vervolgens de overstap gemaakt naar Groenewegen en Partners Gerechtsdeurwaarders. Hier gaf ik leiding over een grotere incassoafdeling.

    Om mezelf te blijven uitdagen heb ik vervolgens gekozen voor een andere tak van sport. Ik ging aan de slag bij kredietverzekeringsmaatschappij Coface. Hier heb ik geholpen om hun debiteurenbeheer nationaal en internationaal verder vorm te geven. Na mijn periode bij Coface ben ik bij incassobureau Aertery aan de slag gegaan waar ik de incasso en outsource afdeling heb geleid. Hierdoor ben ik ook in aanraking gekomen met de onderdelen contractmanagement, onboarding, nazorg en SLA.

    Na ruim negen jaar met plezier bij Aertery gewerkt te hebben, ben ik voor de woningcorporatie Staedion in Den Haag als senior huurincasso medewerker aan de slag gegaan. Ik hield me hier bezig met het verder finetunen van de processen. Tevens was ik verantwoordelijk voor het sociaal verantwoord incasseren van de huurpenningen. Hierbij trokken wij nauw op met de gemeente Den Haag. 

    Inmiddels ben ik alweer twee maanden als Contractmanager werkzaam bij Flanderijn. Deze functie als contractmanager was een veel te mooie uitdaging om aan me voorbij te laten gaan.
     
  • Waarom heb je gekozen om bij Flanderijn te komen werken?
    Ik zie heel veel kansen om mezelf persoonlijk en zakelijk verder te ontwikkelen bij een gerenommeerd stabiel bedrijf als Flanderijn. Vroeger keek ik altijd op naar Flanderijn, omdat zij destijds al zo vooruitstrevend waren. Ook in de afgelopen periode van Corona hebben zij laten zien hoe goed en solide zij in deze lastige branche staan. Een mooi groeiend familiebedrijf die echt als een merknaam nu staat.
     
  • Wat houdt jouw functie als Contractmanager in?
    Als Contractmanager op de afdeling Customer Relations ben ik feitelijk bezig met het beheren van de verplichtingen-administratie van alle termijnafspraken welke middels een contract zijn vastgelegd met als doel risico's te vermijden, kosten te bewaken en te reduceren en een bijdrage te leveren aan het strategisch beleid betreffende de aan te bieden diensten. Hierbij zullen dan ook de passende KPI’s opgesteld en gemonitord worden door mij. Binnen mijn functie valt ook het voeren van overleg, onderhandelingen met alle betrokken partijen en informeren naar hun verwachtingen en eisen.
     
  • Welke meerwaarde bieden die kernkwaliteiten voor jouw functie als Contractmanager bij Flanderijn?
    Als Contractmanager kan ik met mijn kernkwaliteiten gedecideerd werken en langdurige banden opbouwen met klanten. Enerzijds creëer ik een platform waar klanten de veiligheid voelen om als gelijkwaardige partners over zaken te praten en anderzijds hanteer ik de menselijke maat waardoor we altijd met elkaar in gesprek blijven zonder in debat te gaan.

    Ik heb het voordeel gehad om op verschillende plekken in het land te hebben gewoond en gewerkt. Met alle lagen van de bevolking ben ik mee in aanraking gekomen. De ontwikkelde sensitiviteit op menselijk vlak maakt mij een ideale partner om mee in gesprek te gaan. De opgedane ervaringen hebben mij sterk ontwikkeld om makkelijk te kunnen schakelen.
     
  • Welke meerwaarde bied jij als persoon voor Flanderijn en onze bedrijfscultuur?
    Ik ben zelf een familiemens en bezit een sterk ondernemerschap. Mijn moreel kompas kan ik goed inzetten op het zakelijk vlak. Dit is in lijn met Flanderijn's wil om maatschappelijk verantwoord te incasseren en voor de klanten een duurzame situatie te creëren. Ook werk ik prima zelfstandig en zie ik tegelijk de kracht in van het samenwerken met interne en externe ketenpartners om gemeenschappelijke doelen te behalen. Het creëren van een win-winsituatie voor alle partijen is uiteindelijk waar ik naar streef.
     
  • Hoe waren je eerste twee maanden?
    De eerste paar weken gingen voor mijn gevoel langzaam. Ik ben gewend aan een bepaald tempo om doelgericht te kunnen werken. Dat is ook mijn persoonlijke valkuil. Mezelf de nodige ruimte bieden om bepaalde materie en informatie eigen te laten maken kost tijd. En om bepaalde informatie te verkrijgen ben ik afhankelijk van andere collega’s. Ik wil harder gaan dan realistisch is en daarin begin ik nu een balans te vinden. Ik leer de onderneming en collega’s beter kennen. Collega’s zijn behulpzaam, oprecht en vriendelijk.
     
  • Wat zijn jouw ambities voor de toekomst en hoe denk jij dat jij als Contractmanager bij Flanderijn dat kan bewerkstelligen?
    Mijn ambitie voor de toekomst is dat ik blijf groeien als mens en binnen mijn functie als Contractmanager. In mijn functie wil ik de kwaliteit en kwantiteit van de samenwerking tussen Flanderijn en haar opdrachtgevers bewaken. Ik zal beide partijen adviseren om de samenwerking naar een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Uiteindelijk moet ik een aanvulling alsook een versterking zijn op de ketenmanagers en ketendirecteuren.

    Een Contractmanager zie ik als een verbetermechanisme in het geheel. Contractmanagement is een specialisme en Flanderijn kan mij zeker helpen om daar verder in te groeien. Gelukkig vind ik in Sara een uitstekende sparringpartner en leidinggevende waar ik nog veel van kan leren.
     
  • Waar krijg jij energie van?
    Ik krijg energie van mijn vrolijke gezin, lachende collega’s die plezier hebben op de werkvloer en tevreden opdrachtgevers. Het is en blijft altijd een wisselwerking, goed doen is goed terugkrijgen, toch?