EEN HERKENBARE SITUATIE IN ELK KANTOORPAND: EEN PAAR COLLEGA'S IN EEN VOLLE LIFT EN NIEMAND ZEGT IETS TEGEN ELKAAR. DAAROM IS ‘TALK IN AN ELEVATOR DAY’ IN HET LEVEN GEROEPEN.

Bij Flanderijn vonden we ‘Talk in an Elevator Day’ zo'n goed initiatief dat wij er een maandelijkse serie van hebben gemaakt. Op deze bijzondere dag waarop mensen worden aangemoedigd om de stilte te doorbreken en het gesprek aan te gaan met medelift gebruikers ontmoeten we Shu Hong Tong.


Ontmoet Shu Hong

Ik ben Shu Hong en werk parttime als grafisch designer bij Flanderijn. Daarnaast ben ik beschikbaar als freelancer voor verschillende bedrijven. Dat doe ik meestal twee tot soms drie dagen per week. Momenteel werk ik ook als freelancer bij Helloprint, een snelgroeiend E-commerce bedrijf dat bekend staat om zijn websites zoals drukzo.nl, naast andere E-commerce platforms.

Mijn opleiding als grafisch vormgever heb ik succesvol afgerond, en door de jaren heen heb ik waardevolle ervaring opgedaan, zowel online als offline. Zolang ik maar creatief bezig kan zijn, ben ik in mijn element.

Naast mijn passie voor ontwerpen, ben ik ook graag actief in de sportschool. Een gezonde levensstijl is voor mij belangrijk. Ik koester ook een grote liefde voor reizen en hoop in de toekomst vele verschillende plekken in andere landen te kunnen bezoeken.

Ik ben geboren in Groningen en momenteel woonachtig in Rotterdam, waar ik ook ben opgegroeid.
 

Hoe ben je bij Flanderijn terecht gekomen?

Via Indeed zag ik een vacature voor een DTP-vormgever. Ik dacht bij mezelf: "Leuk, dit lijkt me een uitdagende functie." Dus ik besloot de kans te wagen en te solliciteren. Niet lang daarna kreeg ik een uitnodiging voor een gesprek. En nu zit ik hier!

Er waren heel wat mensen die gesolliciteerd hadden voor de functie. In eerste instantie was de positie voor 16 uur per week, maar ik besloot Roger via LinkedIn te benaderen om te vragen of er ook mogelijkheden waren voor 24 uur. Toen ik hoorde dat ik uitgenodigd was voor het eerste gesprek, besloot ik een mooie PowerPoint-presentatie te maken, met een video over mezelf en mijn werk. Het tonen van mijn ambitie en ervaring heeft toen denk ik de doorslag gegeven.

Bekijk mijn video!
 

Wat houdt je functie als designer bij Flanderijn in?

Mijn functie omvat grafisch ontwerp en videoproductie, waarbij ik me voornamelijk bezighoud met het ontwerpen van folders, brochures en ander drukwerk voor Flanderijn. Daarnaast heb ik nog diverse andere werkzaamheden zoals het maken van video's en animaties, en het visueel vormgeven van ideeën in verschillende media, van tekst tot beeld.


Welke meerwaarde bieden jouw kernkwaliteiten voor deze functie?

Ik streef ernaar om continu nieuwe en prachtige creaties te maken, en ik ben niet bang om feedback en ideeën te vragen. Ik geloof dat Roger het belangrijk vindt om open te staan voor meningen en suggesties, omdat dit ervoor zorgt dat we met elkaar onze projecten nog verder verbeteren. Dit is iets waar ik graag aan zou willen bijdragen bij Flanderijn. Daarnaast ben ik erg perfectionistisch. Dit zie ik als een positieve eigenschap die mijn werk ten goede komt.
 

Waar krijg je energie van binnen je functie bij Flanderijn?

Wat ik het leukste vind aan dit vakgebied is dat er voortdurend wordt gesproken over de toepassingen van AI en webstandaarden, en dat we steeds meer verbeteringen zien. Hierdoor blijf ik op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen, zoals nieuwe design plug-ins en hoe deze toe te passen. Als ontwerper ben je voortdurend bezig met het verbeteren van zowel design als techniek. Het houdt nooit op. Als iemand zou vragen of ik klaar ben met leren, zou mijn antwoord nee zijn! Ik ben voortdurend bezig met leren, en zeker hier bij Flanderijn. Dat geeft mij veel energie.


Hoe waren je eerste maanden bij Flanderijn?

Ik werk hier nu ondertussen 8 maanden, en het bevalt me uitstekend. Ik werk in een erg leuk en hecht team op de afdeling Customer Relations. We hebben veel plezier met elkaar, communiceren goed en hebben effectieve overleggen. Voor mij is de sfeer en de omgeving ontzettend belangrijk, die  moet bij je passen. Dat is bij Flanderijn zeker het geval en voor mij één van de redenen waarom ik iedere dag met veel plezier naar kantoor kom.


Wat zijn jouw ambities voor de toekomst en hoe denk jij dat jij als Designer bij Flanderijn dat kan bewerkstelligen?

Ik streef ernaar om mijn vaardigheden in het ontwerpen van video's te verbeteren, vooral binnen Flanderijn, waar ik de kans krijg om mezelf te ontwikkelen op dit gebied. En die kansen krijg ik bij Flanderijn. De mogelijkheid om mezelf te ontplooien, dat is echt iets wat ik bijzonder waardeer aan Flanderijn als werkgever,