Afgelopen week was onze directeur Customer Relations, Sara Mooi, een week lang te gast als zakenpartner bij de BNR Podcast Zakendoen. Sara blikt terug op deze bijzondere ervaring.

 

Sara neemt ons mee in deze enerverende week

Sara blikt terug op een enerverende week vol interessante gesprekken met succesvolle ondernemers en professionals. De week startte met Mijntje Lückerath-Rovers, hoogleraar ondernemingsbestuur en commissaris bij onder andere NRC Media en het Erasmus MC. Zij schreef een boek over Morele Dillema’s in de boardroom. ‘Haar onderwerp is heel interessant in het kader van de andere thema’s die afgelopen week plaatsvonden. Het is belangrijk om je achterban genoeg mee te nemen in de beslissingen die je neemt’, vertelt Sara.

Op dag twee was Aike Borghuis te gast. Zij is schrijfster van het boek ‘Het verborgen leiderschap van oudste dochters’. In de uitzending besprak Aike de bescheiden en kritische houding van oudste dochters, maar wat ze wel tot echte leiders maken. Zo vertelt Sara dat zij het een interessant gesprek vond waarin zij de relatie met haar oudere zus anders is gaan bekijken.

Op de derde dag mocht Sara als zakenpartner beoordelen of het drankje van GiG Seltzer geniaal of onzinnig is. ‘Een groot potentieel als we kijken naar hoe snel het drankje de Amerikaanse markt overnam. En hoe hard de blikjes nu over de toonbank vliegen’, aldus Sara. Hier leest u meer over de inspirerende ontmoeting met één van de oprichters van GiG Hard Seltzer, Max Ponsen.

Zo vertelt Sara dat maker van de documentaire ‘De Zaak Schaap: fraude bij de landsadvocaat’, Mattias Schut ingewikkelde materie menselijk en begrijpbaar weet te maken. 'Hiermee neemt hij niet alleen financials mee, maar ook het grotere publiek', aldus Sara.

Tot slot zet Sara podcast presentator Thomas van Zijl nog even in de schijnwerpers. ‘Wat een geweldige host met onvoorstelbaar veel talent’, vertelt Sara. Al met al een bijzondere ervaring voor Sara als co-host bij het zakelijke nieuwsprogramma van BNR.

Sara sluit af met een tip van de week. Volgende week vrijdag zal een nieuwsbrief uitgaan over hoe u de gemiddelde betaaltermijn van uw factuur omlaag kan halen. MKB’ers kunnen zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief. En voor iedereen die op een mooie plek wil genieten van het lekkere weer raadt Sara aan camping De Lente van Drenthe te bezoeken. Daar bevindt zich de prachtige recreatieplas ’t Nije Hemelriek, een pareltje aan de rand van boswachterij Gieten-Borger in Drenthe.

Terugblik Zakenpartner bij BNR Zakendoen

BNR Podcast Zakendoen

BNR Podcast Zakendoen is een zakelijke podcastserie van BNR Nieuwsradio die zich richt op nieuws en actualiteiten op het gebied van economie, ondernemerschap en financiën. In de podcast worden verschillende onderwerpen besproken die relevant zijn voor ondernemers en de zakelijke wereld. Dit kan variëren van interviews met succesvolle ondernemers en CEO’s tot discussies over actuele thema’s, trends en innovaties binnen het bedrijfsleven.

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Afgelopen week was Sara als co-host aanwezig bij de podcast. Benieuwd naar de podcasts van afgelopen week? Beluister het hier.

Podcasts terugluisteren