Wanneer een klant bij Flanderijn meerdere betalingsachterstanden heeft lopen kan er een casemanager worden toegewezen. Coördinator Vincent ten Zijthoff vertelt over de groei van het team Casemanagement.

‘In de loop van 2020 kreeg het huidige casemanagement binnen Flanderijn vorm. Ideeën waren omgezet in plannen en die plannen werden gebruikt voor de implementatie van de nieuwe werkwijze.

Toen het project destijds ter sprake kwam had ik wel honderd vragen: ‘Kunnen onze systemen dit aan?’ ‘Wat vinden onze opdrachtgevers en klanten hier van?’ ‘Kunnen we de verwachtingen wel waarmaken?’ ‘Waar halen we alle kennis vandaan?’ en ga zo maar door. Ondertussen zijn nagenoeg alle vraagstukken beantwoord en hielpen en helpen we al honderden klanten naar een duurzame financiële toekomst met onze nieuwe manier van incasseren. Dit aantal groeit iedere dag.

Door de grote vraag naar casemanagement is het team in januari 2022 uitgebreid met 7 personen en beslaat momenteel 15 collega’s. Ook deze (toekomstige) casemanagers krijgen een intensief opleidingstraject voorgeschoteld. Tijdens dit opleidingstraject leren ze onder andere hoe je klanten stress-sensitief kunt benaderen, het overzicht kunt houden bij het behandelen van meerdere betalingsachterstanden en krijgen ze diverse trainingen over het berekenen van de afloscapaciteit en de minnelijke- en wettelijke schuldsanering. Daarnaast ervaren ze in de praktijk hoe het eraan toegaat bij de afdeling schuldhulpverlening van een gemeente en gaan ze een dag op pad met de deurwaarder om de verhalen van onze klanten te horen.

De geweldige inzet van het team casemanagers en andere betrokkenen hebben ervoor gezorgd dat de pilot in het voorjaar van 2021 is geslaagd en we casemanagement in onze dagelijkse werkwijze hebben geïmplementeerd. De feedback die we krijgen van onze klanten, opdrachtgevers en hulpverleners is bemoedigend en bevestigt ons des te meer dat we op het goede pad zitten.

Ik kijk er enorm naar uit om met de nieuwe leden van het team aan de slag te gaan en nog meer klanten te helpen naar een duurzame financiële toekomst.’


Vincent ten Zijthoff, coördinator team Casemanagement