Ontmoet Elena Gorlushko

Mijn naam is Elena Gorlushko. Onlangs ben ik 50 jaar geworden en al meer dan de helft van mijn leven woon ik in Nederland. Oorspronkelijk kom ik uit Oekraïne. Momenteel vervul ik de rol van receptioniste/telefoniste bij Flanderijn. Mijn dienstverband begon op 2 januari 2023, ik vond het erg spannend omdat dit weer een hele nieuwe omgeving was, vooral wat betreft de vaktaal. Ik blijf nog steeds leren en af en toe word ik nog wel eens nerveus van bepaalde brieven maar het gaat iedere dag beter.


Hoe ben je bij Flanderijn terecht gekomen?

Via een uitzendbureau ontving ik de uitnodiging om te solliciteren. Echter, op dat moment had Flanderijn al iemand gevonden voor de functie. Een week later belden ze mij toch weer op om te vragen of ik nog interesse had. In eerste instantie had ik een vooroordeel over deurwaarders. Maar toen ik hier binnenkwam, was mijn eerste indruk meteen positief; de kleuren van Flanderijn, geel en blauw, deden me denken aan mijn thuisland. Toen ik foto's van koeien zag, werd ik meteen enthousiast, omdat ik al van kinds af aan dol ben op koeien. Ik kan nooit met lege handen ergens aankomen, dus toen ik met Denice rond kerst een gesprek had, nam ik chocolaatjes mee. Het was een heel leuk gesprek. Toen ik thuiskwam, kreeg ik al binnen een uur een telefoontje met de vraag of ik kon meelopen. Tijdens mijn kennismaking met het bedrijf zag ik overal lieve en vriendelijke mensen, heel anders dan het beeld dat ik had van deurwaarders.


Wat is werkplezier voor jou en waar krijg je energie van binnen Flanderijn?

Ik vind het leuk om mijn collega's blij te maken met een praatje en wat lekkers! Collega's komen even langs voor een kort praatje en vertrekken weer met een glimlach. Soms hoor ik collega's in lastige gesprekken en dan wil ik ze opvrolijken! Ik heb echt een fantastisch team; ze zijn altijd geduldig en bereid om mij te helpen. Hier geldt: er bestaan geen domme vragen, en ik ben nooit bang om hulp te vragen, omdat het facilitaire team altijd voor me klaarstaat.


Wat vind je van Flanderijn als werkgever?

Ik ben echt heel blij met Flanderijn. Mijn hoop is om hier tot aan mijn pensioen te blijven werken, vooral omdat ik zie dat veel mensen hier al jarenlang werkzaam zijn. Dat verraste me echt, gezien de aard van deze branche, het is niet de makkelijkste sector. Wat ik vooral waardeer, is de goede relatie tussen collega's en het management. Het is fijn om te zien hoe goed ze met elkaar omgaan.


Het is prachtig om op LinkedIn te lezen dat je je droombaan hebt gevonden bij Flanderijn. Dat is een ontzettend mooi compliment. Wat maakt dat je dit zo sterk voelt?

Ik ben echt dankbaar voor mijn collega's! Zelfs als alles op het werk perfect lijkt te zijn, als er geen klik is met je collega's, is het moeilijk om plezier te hebben in je werk. Het gevoel van verbondenheid met je teamgenoten is belangrijk voor een positieve werkomgeving. Zonder dat, kan het iedere dag naar je werk gaan een stuk minder aangenaam maken.
 

Je bent pas geleden 50 geworden! Proficiat, we zagen dat je de Flanderijn koek had gedeeld op LinkedIn. Wat leuk! 

Mijn team vierde mijn verjaardag op de locatie waar ik vrijwilligerswerk doe, dit vond ik heel lief en leuk. Toen ik op maandag op het werk kwam, was mijn werkplek prachtig versierd en kreeg ik een mooi bosje bloemen. Op woensdag, terwijl ik thuis was, ontving ik een pakketje dat ik niet herkende. Zonder erbij na te denken opende ik het en zag ik een grote koek van Flanderijn met 50 jaar er op. Ik was werkelijk sprakeloos. Het zijn vaak de kleine gebaren die je enorm blij kunnen maken. Het is hartverwarmend om te voelen dat mensen dankbaar zijn voor jouw inzet.


We willen Elena bedanken voor het leuke interview en haar inzet voor Flanderijn!