Een onbetaalde factuur kost u als ondernemer al geld, dat beseffen wij bij Flanderijn maar al te goed. Vaak denken ondernemers dat het uitgeven van een onbetaalde factuur ook geld kost.

Hier kunnen we kort over zijn. In heel veel situaties worden de kosten door de niet-betalende klant betaald. Maar u heeft het zelf ook grotendeels in de hand. Hoe jonger de vordering is bij het uit handen geven, hoe groter de kans op het volledig incasseren van de vordering. Wanneer er sprake is van een betwiste vordering, is dat overigens wel een andere situatie dan wanneer er sprake is van iemand die de factuur door liquiditeitsproblemen niet betaald. Ook het vooraf screenen van uw klant en het aanleveren van actuele contactdata beïnvloedt de kans op het incasseren van de vordering.  

In de meeste gevallen ontvangen wij kwalitatief goede vorderingen (voorzien van contactdata, jonger dan 6 maanden en geen verweer) en wordt de vordering, inclusief incassokosten, gewoon geïncasseerd. Het kost u in deze gevallen helemaal niets!

Wanneer wij de vordering niet kunnen incasseren in het minnelijke traject, brengen wij u € 75,- in rekening. Hiervoor hebben wij uw dossier 70 dagen in behandeling genomen en verschillende pogingen gedaan de vordering te incasseren of een betalingsregeling af te spreken. En besluit u over te gaan tot een gerechtelijke incasso? Dan maken wij daarover met u nieuwe afspraken.

Schiet een gratis videogesprek in met één van onze adviseurs!