Flanderijn Trainingen verzorgt al vele jaren incompany trainingen op  het gebied van debiteurenbeheer, incasso en verschillende juridische onderwerpen. 

De trainers van Flanderijn zijn ervaren in het ontwikkelen van trainingen op maat binnen verschillende sectoren. Afgelopen week heeft onze trainer Sigrid een incompany training verzorgd bij woningcorporatie Lefier. Deze training was gericht op het onderwerp huurincasso & schuldenproblematiek. Een succesvolle en leerzame dag waar een groot aantal Lefier collega’s met veel plezier aan hebben deelgenomen.


Training Huurincasso & schuldenproblematiek

Het voorkomen van huurachterstanden wordt steeds crucialer, met een groeiende nadruk op preventie en vroegsignalering. Desondanks blijft het aantal huurders dat niet tijdig betaalt aanzienlijk, vaak als gevolg van financiële problemen, soms uit onwil.

Niet elke huurder met betalingsachterstand staat open voor hulp. Sommigen belanden in minnelijke schuldhulpverlening, mogelijk gevolgd door de Wsnp. Anderen ontvangen een dagvaarding voor een gerechtelijke procedure, terwijl het onderzoek binnen de minnelijke schuldregeling nog gaande is.

De training over huurincasso en schuldenproblematiek behandelt essentiële onderwerpen om deelnemers een grondig begrip te geven. Dit begint met een introductie van de incassopraktijk en de rol van de gerechtsdeurwaarder. Vervolgens worden juridische instrumenten zoals dagvaarding, ambtshalve toetsing, en vroeg signalering besproken, samen met praktische toepassingen.

Belangrijke aspecten zoals schuldbemiddeling, saneringskrediet, smal moratorium en ontruiming worden behandeld, met de nadruk op de juridische en strategische benaderingen. De rol van de rechter en verschillende vonnissen in schuldenzaken komt aan bod, evenals de verkorting van Minnelijke en Wettelijke Schuldsanering naar 18 maanden.

Kortom, de training voorziet deelnemers van waardevolle kennis, waardoor ze beter kunnen omgaan met de complexiteit van huurincasso en schuldenproblematiek in hun professionele praktijk.


Lefier staat voor wonen

Maar wie is Lefier en waarom is deze training waardevol voor een organisatie als Lefier? Lefier staat voor diversiteit in bewoners: jong en oud, studenten, werkenden, werkzoekenden, zowel gezonde als kwetsbare individuen. Ze geloven dat iedereen recht heeft op een plek die ze 'thuis' kunnen noemen. Het streven van Lefier is om goede huisvesting betaalbaar te maken en te behouden, en ze zetten zich dagelijks in om dit doel te bereiken. Dit doen ze door nauw samen te werken met hun huurders en gemeenten. Het is dus voor hen ook belangrijk om te leren hoe ze moeten omgaan met huurders met betalingsachterstanden en hoe ze hen de juiste hulp kunnen bieden.

We hebben ook een speciale pagina voor woningcorporaties.

Bekijk hier de pagina! 


Voordelen incompany training 

Steeds meer organisaties kiezen voor de voordelen van een incompany training. Iedere organisatie is immers uniek en heeft specifieke wensen op het gebied trainingen en opleidingen. Enkele voordelen die u als bedrijf kunt ervaren, zijn onder andere dat de inhoud van de training op maat kan worden gemaakt voor uw organisatie, de planning flexibel kan worden afgestemd op uw agenda en het kan ook kosteneffectiever zijn doordat de kosten voor locatieverhuur komen te vervallen. Natuurlijk zijn er nog tal van andere voordelen; u kunt deze ontdekken op onze speciale pagina over incompany trainingen.

Lees hier alle voordelen!
 

Wilt u ook een training op maat?

Een incompany training van Flanderijn wordt altijd op maat voor u samengesteld. Wij vinden het dan ook belangrijk om samen met u voorafgaand aan de training de leerdoelen en overige wensen in kaart te brengen.

Voordat we een offerte uitbrengen starten we daarom altijd met een persoonlijke kennismaking.  Dat kan face to face, online of telefonisch.  Zo weten we welke onderwerpen in de training behandeld moeten worden, wat het huidige kennisniveau van de deelnemers is en uit hoeveel dagdelen de training zal bestaan. Ook is het handig als we inzicht krijgen in het aantal deelnemers. 

Wilt u ook een training op maat?

Vraag offerte aan!