In onze serie; Spotlight op, bezoeken we iedere maand een ondernemer uit ons netwerk.

Soms gaat het daarbij om een opdrachtgever, maar we besteden ook graag aandacht aan andere inspirerende ondernemers uit ons netwerk, zoals Isabel van de ‘De Zilte Zusjes’.

Het eerste contact met deze e-commerce onderneming werd gelegd tijdens de Shopping Awards van 2024. Geïntrigeerd door het inspirerende verhaal van Isabelle, werd op de marketing afdeling van Flanderijn het idee geboren om  de ‘De Zilte Zusjes’.  in de schijnwerpers te zetten. Dit illustreert niet alleen Flanderijn's betrokkenheid bij het ondersteunen van ondernemers, maar ook onze ambitie om als toonaangevende creditmanagement organisatie inspirerende ondernemers een extra platform te bieden.


Zou jij jezelf en je bedrijf willen voorstellen?

Mijn naam is Isabel, 33 jaar en woon in een prachtig Zeeuws dorpje. Ik ben getrouwd en trotse moeder van twee prachtige dochters van 8 en 4 jaar oud! ‘De Zilte Zusjes’, want net als hun moeder en vader zijn ze geboren in Zeeland.

Onze dochters zijn de drijfveer achter mijn webshop. Ruim een jaar voordat onze oudste dochter werd geboren, werd er een hersentumor geconstateerd bij mijn man. Om een lang verhaal kort te maken: hij is helaas niet in staat om te werken en is nu fulltime huisvader. Omdat er toch brood op de plank moest komen ging ik 5 dagen werken, een fulltime baan dus. Hierdoor maakte ik de ontwikkeling van mijn dochters minder bewust mee. Ik besloot wat te gaan freubelen in de avonduren om toch wat extraatjes binnen te krijgen. Ik moest iets vinden waarbij ik meer tijd met mijn kinderen kon doorbrengen.

Op een dag liepen we in de Efteling en wilde mijn dochter graag een armbandje hebben. Echter, alle armbandjes waren ofwel te groot of te klein. Toen kwam het idee bij me op om ze zelf te maken. Wat begon als een spontaan idee, groeide al snel uit tot iets groters. Veel mensen waren enthousiast over de armbandjes die ik maakte, en zo begon ik steeds meer producten te verkopen.

De afgelopen tijd is het allemaal snel gegaan en we vieren 1 mei a.s. alweer het vierjarig bestaan van onze webshop. Naast de webshop hebben we nu ook en fysieke winkel, die dienstdoet als kantoor en showroom. Onze specialiteit zijn de sieraden gemaakt van barstenen en edelstenen, zowel voor kinderen als volwassenen. Daarnaast verkoop ik ook veel natuurlijke zalfjes voor kinderen.

 

Wat maakt jullie bedrijf zo uniek?

Ik steek niet alleen mijn tijd en energie in mijn werk, maar vooral ook heel veel  liefde en daar ben ik trots op. Het is een passieproject waar ik volledig achter sta. Ik geloof in de kracht van unieke producten die niet alleen van hoge kwaliteit zijn, maar ook een verhaal vertellen. Daarom is het voor mij essentieel om altijd op zoek te gaan naar items die niet alledaags zijn en niet overal verkrijgbaar zijn. Ik ben voortdurend op zoek naar die speciale vondsten die mijn klanten verrassen en hen iets bijzonders bieden. Juist dat vormt de kern van ‘Zilte Zusjes’ !

Bekijk hier de website!
 

Waar ben je het meeste trots op?

Nou eigenlijk vooral op  mijn doorzettingsvermogen en dat het uiteindelijk gewoon gelukt is om mijn gezin hier van te onderhouden. Het voelt ook niet als naar mijn werk gaan en ik heb het iedere dag naar mijn zin.
 

Welke plannen heb je voor de toekomst?

Voor de toekomst streef ik ernaar om mijn assortiment uit te breiden met nieuwe producten en tegelijkertijd meer personeel aan te nemen. Dit is noodzakelijk gezien de groeiende behoefte aan extra ondersteuning.
 

Veel E-commerce ondernemers maken gebruik van de services van Flanderijn. Hoe hebben jullie de incasso-services ingericht?

Doordat het grootste deel van de betalingen via Mollie en Klarna wordt afgehandeld heb ik gelukkig weinig last gehad van onbetaalde klanten. Ik heb wel gemerkt dat einde van de maand als het salaris op is, meer aankopen worden gedaan met Klarna, zelfs voor kleinere bedragen. Deze extra kosten van Klarna reken ik ook door aan de klant.

Dat achteraf betalen via tools als Mollie en Klarna tot problemen kan leiden realiseer ik mij maar al te goed. Op het gebied van voorlichting en bewustwording ligt mijns inziens voor de e-commerce sector dan ook een belangrijke rol. Zo zijn we als ‘Zilte Zusjes’  een erkend leer bedrijf.

Het initiatief van Jannylu van Flanderijn om onderzoek te doen naar deze problematiek draag ik dan ook zeker een warm hart toe. Ik ben vooral benieuwd naar mogelijke aanbevelingen voor de e-commerce sector waarmee ik met mijn bedrijf ‘Zilte Zusjes’ aan de slag kan gaan.

Onderzoek Jannylu!