Op 28 en 29 juli vindt de 36e editie van het Rotterdamse Zomercarnaval plaats. Jaarlijks verbindt het kleurrijke evenement verschillende culturen en gemeenschappen door middel van muziek, dans en festiviteiten.


Oorsprong Zomercarnaval

Het evenement vond voor het eerst plaats in 1984 en is sindsdien uitgegroeid tot één van de grootste straatfestivals van Nederland. In de loop der jaren heeft het Zomercarnaval zich ontwikkeld tot een multicultureel festival dat verschillende culturen en gemeenschappen in Rotterdam omvat.

Sociale saamhorigheid

Het evenement biedt een platform om culturele tradities en erfgoed te vieren en de diversiteit van Rotterdam te tonen. Zo heeft de organisator Rotterdam Unlimited samen met de Erasmus Universiteit samengewerkt om de impact van de parade te onderzoeken. Hieruit is gebleken dat het evenement de saamhorigheid in de gemeenschap verbeterd. Het evenement bevordert niet alleen begrip, maar ook respect en tolerantie tussen verschillende culturen en draagt bij aan de sociale cohesie in de stad Rotterdam.

Diversiteit en inclusie centraal binnen Flanderijn

Als van oorsprong Rotterdamse organisatie zijn wij trots dat het Rotterdamse Zomercarnaval voor de zoveelste keer mag plaatsvinden. Het Zomercarnaval speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van verbinding en begrip tussen diverse culture gemeenschappen. Daarnaast biedt het een platform om de rijke culturele diversiteit van de stad te vieren. Deze diversiteit en dynamiek zien wij niet alleen dagelijks terug in ons werk waar wij klanten uit verschillende Rotterdamse wijken ondersteuning bieden met betalingsachterstanden, maar ook binnen Flanderijn. Zo hebben wij collega’s met allerlei verschillende achtergronden. Dit verschil verrijkt en daar zijn wij trots opt! Zo vormen we samen een sterk geheel.

Meer weten over het jaarlijkse Rotterdamse Zomercarnaval? Bekijk het hier.

Over Zomercarnaval 2023