Direct naar de content Direct naar de footer

Hulp bij geldzaken

Een scheiding, pensioen, ziekte of werkloosheid: op elk moment in uw leven kunt u moeite krijgen om uw rekeningen te betalen. Betalingsproblemen kunnen dan achterstanden worden en uitgroeien tot schuldzorgen. Als u zelf geen oplossingen meer ziet om uw schulden af te lossen, is het verstandig hulp te zoeken. Hieronder ziet u een overzicht van de verschillende soorten hulp die u kunt aanvragen bij betalingsproblemen.

Geldfit

Geldfit en Flanderijn werken samen om uw geldzaken fit te houden of te krijgen. Uw geldzaken zijn fit als u iedere maand uw vaste uitgaven kunt betalen én als u daarna genoeg geld overhoudt om van te leven. Dit is best een uitdaging. Wilt u meer controle krijgen over uw geld? Met de tips van Geldfit komt u verder! Doe de gratis test en krijg advies over uw financiële situatie.

Ga naar Geldfit.nl

Hulp voor ondernemers, Geldfit zakelijk, FLanderijn

Geldfit Zakelijk

Op Geldfit Zakelijk kunt u als ondernemer gratis terecht voor hulp bij uw financiële situatie. Via een online test krijgt u direct inzicht hoe u er met uw bedrijf financieel voor staat. Ook ontvangt u direct een overzicht waar u terecht kunt voor hulp. Denk aan websites met handige tips, online begeleiding of hulp voor ondernemers bij u in de buurt. Zo helpen wij u om uw bedrijf financieel fit te houden.

Ga naar Geldfit Zakelijk

Schuldenwijzer

Om inzicht te krijgen of om uw schuldproblemen aan te pakken is een goed overzicht van uw schulden noodzakelijk. Helaas is het nog niet mogelijk om via één klik op de knop een totaaloverzicht te krijgen. Maar met Schuldenwijzer krijgt u wel direct inzicht in de beslagen van de deurwaarder op uw inkomsten.

Ga naar Schuldenwijzer

Flanderijn Mentoren

Gemeentelijke schuldhulp

Als u schulden heeft, dan kunt u ook terecht bij diverse organisaties in Nederland die (bijna) gratis persoonlijk hulp of advies verlenen op financieel of juridisch terrein. U kunt bijvoorbeeld terecht bij een maatschappelijk werker, de sociale dienst of de kredietbank. Informeer hierover bij uw gemeente.

Budgetcoaching

De budgetcoach helpt u om uw financiën op orde te krijgen. Ook kan de coach u helpen uw budget aan te passen aan veranderde situaties (bijvoorbeeld het krijgen van kinderen, een naderend pensioen of een scheiding). Inmiddels zijn er veel aanbieders van budgetcoaching en is het lastig hier een goed advies in te geven. Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met uw gemeente.

Tip: Houd altijd de mensen en bedrijven op de hoogte waar u een schuld heeft lopen, zodat zij weten wat er aan de hand is.

Juridische hulp

Eén van de doelstellingen van Flanderijn is het vinden van oplossingen waarin zowel de schuldeiser als de schuldenaar zich kunnen vinden. Dat lukt niet altijd.

Wanneer wij er samen niet uitkomen en u van mening bent in uw recht te staan, adviseren wij u juridische hulp te zoeken. Dat kan bijvoorbeeld bij Het Juridisch Loket, een advocaat of een gerechtsdeurwaarder. Zij kunnen u ook informeren of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand.

Woning te koop aanbieden, Flanderijn

OVER BETALINGSPROBLEMEN

Veel mensen met geldproblemen hebben te maken met een grote verandering in het leven. Bijvoorbeeld scheiding, ontslag of ziekte. Of iemand is laaggeletterd waardoor hij de rekeningen en brieven niet begrijpt zodat een betalingsachterstand ontstaat. Maar wat is nu een echte probleemschuld? Er is geen echte definitie van probleemschulden. Je kunt zeggen dat er financiële problemen zijn wanneer iemand drie maanden of langer niet aan zijn noodzakelijke financiële verplichtingen kan voldoen. Denk hierbij aan het betalen van de huur, zorgpremie en energie. Je kunt ook zeggen dat er probleemschulden zijn wanneer iemand zijn financiële situatie als onoplosbaar ervaart. Doe de gratis test op Geldfit.nl en krijg persoonlijk advies over uw financiële situatie.

Mogelijkheden voor betalingsachterstanden

Wat kunt u zelf doen bij een betalingsachterstand? Bij Flanderijn heeft u de mogelijkheid om uw schulden zelf te regelen. Kunt u de schuld die bij Flanderijn loopt niet in één keer betalen, dan kunt u ook een betalingsregeling treffen waarbij u in termijnen de schuld aflost. U kunt ook nagaan of het mogelijk is om de betaling uit te stellen. Zo komen we samen tot een oplossing. Weet u niet hoe hoog de schuld is bij Flanderijn? U kunt de hoogte van uw schuld opvragen bij ons. Zo houdt u grip op uw geldzaken. Komt u er alsnog niet uit? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een betalingsachterstand waar u zelf niet uitkomt?

Wat kunt u doen bij financiële problemen waar u niet op eigen kracht meer uit komt? Het is belangrijk om zo snel mogelijk hulp te zoeken. Misschien kan iemand uit uw omgeving u helpen om uw financiële administratie op orde te krijgen. Soms vinden mensen dit moeilijk omdat er enige schaamte is omtrent schulden. Toch is uw kop in het zand steken niet de juiste strategie om uit de geldproblemen te komen. Zoek hulp bij uw gemeente zodat u wordt doorverwezen voor gemeentelijke schuldhulpverlening of voor budgetcoaching.

Neem direct contact met ons op via WhatsApp. We kunnen u beter helpen als u direct het dossiernummer in uw bericht zet.

Start WhatsApp gesprek